Luk Volton smenjen zbog Lebrona i njegovog agenta?

Agent Lebrona Džejmsa Rič Pol upleten je u otpuštanje Luka Voltona sa mesta šefa stručnog štaba Los Anđeles Lejkersa, preneli su američki mediji.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Yong Teck Lim/Getty Images
Photo by Yong Teck Lim/Getty Images

Los Anđeles Lejkersi su napravili veliki posao proteklog leta dovođenjem Lebrona Džejmsa u svoje redove i sa njim su potpisali višegodišnji ugovor. Košarkaška javnost je bila ubeđena da slavnu franšizu čekaju veoma dobre stvari i uspešne sezone.

Lejkersi uprkos solidnom timu nisu uspeli da se plasiraju u plej–of. Ruku na srce, imali su i dosta problema sa povredama, pogotovo u drugom delu sezone, pošto su jedan period igrali bez Lonza Bola i Lebrona Džejmsa i sa četvrte pozicije na Zapadu otišli "ispod crte".

Po okončanju sezone, prvi trener ekipe Luk Volton je otpušten, a ubrzo posle njega je neopozivu ostavku dao i nekadašnji slavni košarkaš i ikona Los Anđeles Lejkersa, Irvin Medžik Džonson.

Kako su preneli američki mediji, smena Luka Voltona je sve sem slučajna, pošto su se Lebron Džejms i njegov agent Rič Pol žalili na Voltona i to ni manje ni više nego komesaru NBA lige, Adamu Silveru.

U novembru mesecu, Adam Silver je bio na ručku sa Lebronovim poslovnim partnerom Maverikom Karterom, da bi im se u jednom momentu pridružio Rič Pol, koji je sedeo u njihovoj blizini i požalio se na rad Luka Voltona.

Lebron Džejms i Rič Pol su smatrali da je Volton loš izbor za Lejkerse, na šta je Silver slegao ramenima i upitao ga ko bi bio bolji izbor, na šta je stigao odgovor – Tajron Lu.

Podsetimo, Tajron Lu se duže vreme u medijima provlačio kao glavni kandidat za klupu Lejkersa, da bi usled loše ponude odbio posao šefa struke i umesto njega je slavna franšiza angažovala Frenka Vogela.

Rič Pol je naravno negirao uplitanje u odluku o prvom treneru Lejkersa, ali nije negirao priče da on kao i njegov klijent učestvuju u velikim odlukama koje Lejkersi donose.

strana 1 od 46 idi na stranu