Durent: Voriorsi nisu bolji bez mene

Kevin Durent pričao je prvi put sa medijima otkako se povredio 8. maja.

Izvor: AK

Subota, 25.05.2019.

09:15

Durent: Voriorsi nisu bolji bez mene
Photo by Ezra Shaw/Getty Images

Durent se povredio u petom meču polufinala Zapada sa Hjuston Rokitsima, koji su Voriorsi dobili 104:99, a bez njega su slavili i u sledećem, te "počistili" Portland Trejlblejzerse 4-0 u finalu konferencije.

Osim toga kada će se vratiti na teren, glavna tema je da li Golden Stejt Voriorsi igraju bolje bez njega.

"To nije istina", rekao je Durent koji je prokomentarisao i stavove dela javnosti da on nije deo timskog duha Voriorsa, "Tako je otkako sam došao ovde. Priča se o "Voriorsima i Durentu". Razumem to, ali i osećam da saigrači i organizaciju znaju tačno šta sam uradio na i van terena kako bih bio deo ove kulture, kako bih ostavio svoj trag u organizaciji. Znam šta sam doneo timu, ali i da mnogi ne vole da nas vide zajedno. Razumem to".

Durent je tokom razgovora sa medijima ispravio jednog novinara koji je rekao kako "oni igraju" sa "mi igramo", te skrenuo pažnju kako mediji forsiraju priču o boljim Voriorsima bez njega iako njegovi saigrači konstantno pričaju kako jedva čekaju da se vrati.

"Teško je pobeći od toga jer ja gledam utakmicu, gledam uvode u utakmice i svi pričaju o tome. Iz moje perspektive, želim da se koncentrišem na oporavak, ali želim i da budem navijač svojim saigračima. Želim da uživam s njima iz druge perspektive. Mnogi momci sede na klupi i navijaju za ostale, za startere, a sada sam i ja dobio tu šansu",
rekao je Durent.

Od 0-2 Toronto je došao do 3-2 protiv Milvokija i večeras (02.30) na svom terenu ima priliku da se plasira u veliko finale NBA lige i izađe na megdan Golden Stejtu. Kvota na keca je 1,75, dok je dvojka, koja bi donela majstoricu, 2,30. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Toronto - Milvoki.

"Ali kad uključim TV, jer ne mogu da putujem s njima, čujem samo buku (da su Voriorsi bolji bez njega). Kao igrač mislim o tome, pomislim da to nije istina. To nije činjenica kada dolazi iz košarkaške perspektive. I ja volim da pričam o košarci, pa ako kažete tako nešto, uključiću se u raspravu. Sve je zabava, sve je super, ali znam da je stvarno".

Stav javnosti u vezi sa "boljim Voriorsima bez Durenta" prokomentarisao je i Stef Kari.

"U poslednje tri godine svi nas napadaju, pokušavaju da unište našu timsku hemiju, na koji god način mogu. Ove godine je to još više pojačano zbog Durentovog ugovora (postaje slobodan igrač na leto). Niko ništa ne može da kaže, a da ne bude analiziran ili kritikovan, niko ne može da bude srećan kada svi igraju dobro. To me najviše iznenađuje. Ako KD igra dobro, kažu "oh, igraju drugačiji stil, nisu zanimljivi za gledanje". Kada ne igra, a mi pobeđujemo, onda kažu "oh, bolji smo, zabavnije je". Koja god da je tema stalno to čujemo"
, rekao je Kari.

Voriorsi sada čekaju rasplet finala Istoka gde je Toronto "brejkom" u Milvokiju u petak stigao do "meč" lopte (3-2) koju će imati na svom parketu u nedelju.

I dalje je neizvesno da li će Durent biti spreman za prvi meč finala koje će početi 30. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: