Počišćen u finalu Zapada, pa dobio 191 milion

Portland Trejl Blejzersi dogovorili su novu četvorogodišnju saradnju sa svojim plejmejkerom Dejmianom Lilardom vrednu vrtoglavih 191 milion dolara.

Izvor: SN

Utorak, 21.05.2019.

19:35

Počišćen u finalu Zapada, pa dobio 191 milion
Photo by Jonathan Ferrey/Getty Images

Nakon šokantnog ispadanja Portlanda iz plej ofa nakon samo četiri utakmice od, ruku na srce, velikog favorita Golden Stejt Voriorsa, iz Oregona nam stižu vesti o novom četvorogodišnjem ugovoru za njihovu prvu zvezdu, Dejmiana Lilarda, koji će biti vredan čak 191 milion dolara.

Lilard bi se automatski kvalifikovao za supermaks ugovor ukoliko bi bio izabran u jednu od tri idealne NBA petorke i faktički je siguran njegov četvrti "Ol Star" nastup.

Dejm ima još dve godine ugovora u Portlandu za koje će inkasirati otprilike 62 miliona dolara. Nova ekstenzija bi mu donela šestogodišnju saradnju, koja bi bila okončana kada on napuni 34 godine, ova brojka je prilično impresivna čak iako se radi o jednom od najboljih Blejzersa svih vremena.

Kako javljaju američki mediji, novi Lilardov ugovor će definitivno imati "igračku opciju" (opcija koja igraču daje izbor da li će iskoristiti poslednju godinu ugovora ili će postati slobodan agent), što nije imao do sada.

"Pogledajte šta smo uradili ove godine. Igrali smo bez startnog centra, a bez Mekaluma smo završili sezonu. Uz sve prepreke koje smo imali, završili smo sezonu na impresivan način. Bili smo na korak od velikog finala, a i kad pogledamo realno, imali smo dvocifrenu prednost u tri od četiri utakmice protiv Golden Stejta. Mislim da smo uradili dosta dobar posao", rekao je Dejmian Lilard.

Blejzersi su po prvi put posle 19 godina igrali u finalu svoje konferencije. Poslednja je bila ona čuvena generacija "džejl bejzersa" (veći deo tima je te sezone bio uhapšen zbog raznih prekršaja), tako da je ovaj uspeh Lilarda i drugova bio izuzetno važan.

Nakon treće utakmice, u javnosti se pojavila informacija da je Lilard igrao u ovom plej-ofu sa povredom rebara, potez za koji je bilo potrebno imati mnogo hrabrosti, a čini se da su čelnici Portlanda to prepoznali, pošto se sprema nova saradnja, sa prilično velikim ugovorom za "Dejma" Lilarda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: