Medžik omalovažavao mladog Hrvata i dobio odgovor – bez ijedne reči

Bivši predsednik košarkaških operacija Los Anđeles Lejkersa Medžik Džonson je govorio o potezima koje je povlačio dok je obavljao tu funkciju.

Izvor: SV

Utorak, 21.05.2019.

13:52

Medžik omalovažavao mladog Hrvata i dobio odgovor – bez ijedne reči
Photo by Sean M. Haffey/Getty Images

On je istakao da je pogrešio jer nije ponudio novi ugovor centru Bruku Lopezu, ali je dodao i da ništa nije mogao da ponudi krilnom centru Džulijusu Rendlu.

“On je hteo ugovor na dve godine, mogli smo da mu damo samo jednu. On i Lebron Džejms ne bi dobro funkcionisali na terenu, timu je trebalo rešenje koje bi širilo igru. Ivica Zubac? Dajte mi njegove brojke u Klipersima... Nije igrao ni minut u seriji protiv Golden Stejta“, rekao je Džonson.

Podsetimo, nekadašnji košarkaš Mega Bemaksa je trejdovan za Majka Muskalu i potpuno procvetao u ekipi koja je potom uspela da stigne do plej-ofa, za razliku od Lejkersa.

“Lebron i Lonzo Bol su činli Zupca boljim igračem. Zašto? Pa zbog pik-en-rol igre, zbog rolanja ka košu i zakucavanja. On je trebalo da postane ograničeno slobodan igrač. Znali smo da želimo preko leta da obezbedimo prostor u seleri kepu za jednog superstar igrača. Trebalo nam je da raširimo igru, trejdovao sam ga jer sam želeo da vidim kako će to izgledati i nije nam uspelo. Zubac ima dug put da postane dobar igrač, a mi smo morali da napravimo promene. Nije da smo Klipersima dali igrača koji će im doneti titulu“, istakao je Džonson.

Hrvatski košarkaš je na celu priču reagovao emotikonima na Tviteru: Zubac je u Lejkersima proveo dve i po sezone, ali nije dobio veću priliku da pokaže neosporan talenat.

Trener Klipersa Dok Rivers je umeo da iskoristi njegov potencijal, omogućio mu je da startuje 25 od 26 utakmica u sezoni koliko je odigrao, što mu je mladi Hrvat vratio sa prosekom od 9,4 poena i 7,7 skokova po meču.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: