Voriorsi kao Boston nekada, a Kari i Grin – kao niko nikada pre VIDEO

Golden Stejt Voriorsi su prva franšiza posle Boston Seltiksa koja je uspela da se plasira u pet uzastopnih finala NBA lige.

Izvor: SV

Utorak, 21.05.2019.

11:43

Voriorsi kao Boston nekada, a Kari i Grin – kao niko nikada pre VIDEO
(Photo by Steve Dykes/Getty Images)

Ekipa iz Ouklenda je sa 4:0 u seriji protiv Portlanda osvojila titulu šampiona Zapadne konferencije i stigla do prilike da brani trofej osvojen prošle godine.

Pre Voriorsa samo je zlatna generacija Bostona, u periodu od 1957. do 1966. uspela da stigne do pet uzastopnih finala NBA lige.

“Ovo je nešto posebno... Mi smo prvi posle Bostona? Da, to je zaista nešto posebno. Prošli smo kroz mnogo toga, morali smo da se popnemo na mnogo vrhova, da ostanemo zajedno i da uradimo ovo. Ipak, to nije naš cilj, naš cilj je da osvojimo titulu. Naš posao nije gotov“, rekao je krilni centar Voriorsa Drejmond Grin.

On je u pobedi nad Portlandom ostvario tripl-dabl učinak (18+14+11), dok je Stef Kari upisao 37 poena, uz 12 skokova i 11 asistencija.

Tandem Golden Stejta je prvi u istoriji plej-ofa NBA lige kome je to pošlo za rukom u istoj utakmici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: