Metla!

Košarkaši Golden Stejta plasirali su se u finale NBA pošto su u četvrtom meču finalne serije Zapadne konferencije posle produžetaka pobedili Portland - 119:117.

Izvor: Z.K.

Utorak, 21.05.2019.

08:12

Metla!
Photo by Steve Dykes/Getty Images

Tako su Voriorsi stigli i do četvrte pobede u isto toliko mečeva sa Blejzersima i još jednom potvrdili da su trenutno bez premca na Zapadu, pošto su se plasirali u peto uzastopno NBA finale.

U timu Golden Stejta zbog povreda nije bilo Kevina Durenta i Andrea Igudale, ali ni to im nije smetalo da stignu do novog velikog trijumfa, a za Portland je ipak nastupio Damijan Lilard iako se žalio na povredu rebara.

Trejblejzersi su tokom tri četvrtine bili bolji rival, u četvrtu su ušli sa osam poena prednosti, a ona na isteku drugog minuta poslednje deonice iznosila čak 11 poena.

Serijom 6:0 Voriorsi su se vratili u meč, da bi posle polaganja Stefa Karija na 4.34 do kraja regularnog dela utakmice rezultat bio izjednačen (104:104).

Poenima Drejmonda Grina branilac titule je poveo na 3.30 do kraja, a konačnih 111:111 posle 48 minuta igre postavio je Klej Tompson, 1.48 pre finiša.

Za 108 sekundi nijedna ekipa nije uspela da ubaci koš, pa je pobednik morao da bude rešen u produžetku.

Ključni momenat u dodatnih pet minuta ide u biografiju spektakularnog Alfonza Mekinija, momka poznatog po priči koja kaže da je morao da plati da bi dobio šansu da trenira sa Čikago Bulsima.

Krilni igrač, koji je imao nezahvalnu ulogu da odmeni Durenta i Iguadalu je uhvatio ofanzivni skok posle promašaja Karija na 84 sekunde do kraja meča i uspeo da ubaci loptu u koš, za 116:115.

Promašaj Evana Tarnera je u sledećem napadu trojkom kaznio Drejmond Grin, a do kraja je Lilard samo uspeo da ublaži poraz, pošto je njegov šut za pobedu, na 3,3 sekunde do kraja, izblokirao upravo Grin.

Spektakularnu partiju za Voriorse je pružio Kari (37 poena, 13 skokova, 11 asistencija), dok je Drejmond Grin zabeležio 18 poena, 14 skokova, 11 asistencija, 3 ukradene lopte i 2 blokade.

Klej Tompson je meč završioo sa 17 poena, a Mekini i Kevon Luni su dodali po 12.

Na drugoj strani je iznenađujuće najkefikasniji bio Majers Lenard sa 30 poena i 12 skokova, Lilard je ubacio 28 poena i dodao 12 asistencija, dok je Si Džej Mekalum meč okončao sa 26 poena i 7 asistencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

112 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: