Janis: Verujemo jedan drugom, to je lepota ovog tima Milvokija

Svega dva uvodna minuta drugog meča sa Torontom bila su dovoljna Janisu Adetokumbu da pokaže u kom pravcu će se kretati utakmica.

Izvor: Z.K.

Subota, 18.05.2019.

09:20

Janis: Verujemo jedan drugom, to je lepota ovog tima Milvokija
Photo by Jonathan Daniel/Getty Images

Moćno zakucavanje, blokada, pa novo zakucavanje i Milvoki je od starta krenuo silovito, na kraju susret je dobio sa 125:103 i poveo sa 2:0 u finalnoj seriji.

Adetokumbo je drugu utakmicu finalne serije Istočne konferencije završio uz dabl-dabl učinak od 30 poena i 17 skokova, pet asistencija, jednu ukradenu loptu i dve blokade.

"Taj početak je zaista dao ton celoj utakmici. Pokušao sam od starta da krenem silovito. Povremeno se dešavalo da zaboravim da moram sve vreme da budem agresivan, ali dobro se završilo", priznao je Adetokumbo.

Milvoki igra sjajno u plej-ofu. Imaju skor 10-1 od početka doigravanja, nedostaju im dve pobede za pobedu na Istolu i plasman u veliko finale NBA.

Jedna od značajnih stvari je i dubina tima, uspešne rotacije koje zahvaljujući jakoj klupi može da izvede trener Majk Badenholzer.

"Dubina tima je zadiviljujuća. To je sjajno. Lepo je videti momke kako ulaze sa klupe u meč mentalno pripremljeni, koji igraču čvrsto i daju ton utakmici. U ovom timu, bilo koje večeri svaki od njih može da načini iskorak. To je lepota košarke, to je lepota ovog tima, verujemo jedan drugome", dodao je Adetokumbo.

Trener Majk badenholzer je srećan što u svom timu ima takvog asa kao što je Janis.

"Igra zaista sjajno. Sjajno smo počeli utakmicu, mislim da su svi bili inspirisani Janisom kako je započeo susret", izjavio je Badenholzer.

S druge strane, trener Reptorsa Nik Nurs nije bio zadovoljan.

"Nismo uradili mnogo toga pozitivnoj u ovom meču", jasan je strateg Reptorsa.

Kajl Louri, koji je susret završio sq 15 poena, kaže da sve mora da se preokrene u Torontu.

"Sada se serija seli na naš teren. Moramo da iskoristimo prednost domaćeg terena, kao što je su to oni uradili u ove dve utakmice. Imamo šanse pred svojim navijačima, moramo samo da stvari uradimo na pravi način", optimista je Louri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: