Niksi ponovo tragičari – Pelikansima prvi pik na NBA draftu!

Na NBA Lutriji održanoj u Čikagu kuglice su bile naklonjene Nju Orleans Pelikansima koji će imati pravo da biraju sa prvog mesta na predstojećem Draftu.

Izvor: PT

Sreda, 15.05.2019.

08:18

Niksi ponovo tragičari – Pelikansima prvi pik na NBA draftu!
Tanjug/ AP Photo/Nuccio DiNuzzo/ Dejvid Grifin, GM Pelikansa

Pelikansi su imali svega šest odsto šansi da (sedmi po redu) dobiju prvog pika, što znači da su apsolutni pobednici Lutrije.

Najveći tragičari su ekipe koje su ove sezone namerno gubile utakmice kako bi imale što veće šanse da na Draftu biraju prvi – Njujork Niksi, Klivlend Kavalirsi i Finiks Sansi.

Sansi će birati sa tek šestog mesta, Kavsi s petog, a Niksi, koji su već bili viđeni kao pobednici, biraće s trećeg mesta 20. juna ove godine. Svi su mislili da će Njujork dobiti prvog pika, pošto na predstojeći Draft izlazi Zajon Vilijamson – čudo od deteta koje će ostaviti dubok trag u NBA.

Međutim, sreća se osmehnula Pelikansima koji se sada nalaze u sjajnoj poziciji. Drugi na Draftu biraće Memfis Grizlisi, koji su takođe imali sreće, kao i Los Anđeles Lejkersi koji su napredovali za nekoliko pozicija.

Rezultati Lutrije izgledaju ovako:

1. Nju Orleans Pelikans
2. Memfis Grizlis
3. Njujork Niks
4. Los Anđeles Lejkers
5. Klivlend Kavalirs
6. Finiks Sans
7. Čikago Buls
8. Atlanta Hoks
9. Vašington VIzards
10. Atlanta Hoks (pik od Dalasa)
11. Minesota Timbervulvs
12. Šarlot Hornets
13. Majami Hit
14. Boston Seltiks (pik od Sakramenta)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: