Potencijalna "bomba" u Njujorku – Dejvis "zove" Durenta u Nikse?

Američki novinar Šems Čaranija otkrio je planove NBA franšize Njujork Niksa koji će imati veliki uticaj na budućnost te ekipe.

Izvor: LN

Utorak, 14.05.2019.

21:07

Potencijalna
Photo by Ezra Shaw/Getty Images

Niksi su tokom ove sezone ostali bez najboljeg igrača Kristapsa Porzingisa i još nekih košarkaša sa "debelim" ugovorima, kako bi tokom leta napravili prostor za dovođenje drugih superstarova.

Na narednom NBA draftu Niksi imaju najveće šanse da dobiju prvog pika, uz još Klivlend i Atlantu, a takva pozicija dovodi ih u zavidnu situaciju.

Opšte je poznato da će ekipa koja dobije prvog pika birati Zajona Vilijamsona, ali bi Niksi, kao prenosi jedan od najobaveštenijih novinara u ligi, mogli da se vrlo brzo odreknu mladog košarkaša Univerziteta Djuk.

Razlog je veoma jednostavan – Entoni Dejvis iz Nju Orleans Pelikansa.

"Ako Niksi dobiju tog prvog pika, to će uticati na potencijalne priče o trejdu Entonija Dejvisa. Koliko ja znam, ukoliko Niksi dobiju prvog pika, prebaciće fokus na pokušaj trejda za Entonija Dejvisa. Planiraju da upare u taj trejd Zajona Vilijamsona kao prvog pika i potencijalno rukija Kevina Noksa. Moguće je da neće postojati bolja opcija za taj trejd od one koju mogu da spreme Niksi, ako dobiju prvog pika", izjavio je Čaranija.

Kako je naveo američki novinar, Niksima bi dovođenje Dejvisa značajno pomoglo tokom leta, kada na tržište dolaze slobodni agenti kao što su Kajri Irving i Kevin Durent.

"Niksi bi tako postali veoma dobro naoružani tokom prelaznog roka. Sve te zvezde – Irving, Durent i ostali – žele da igraju sa drugim zvezdama i da se takmiče za titulu u plej-ofu. Upravo to bi Dejvis dao Niksima. On bi postao neko sa kim bi mogli da privole Durenta da dođe u tu franšizu", dodao je Čaranija.

"Obrva" je ove sezone u Pelikansima beležio 25,9 poena, 12 skokova, 3,9 asistencija i 2,4 blokade po utakmici.

NBA Lutrija na programu je u noći između utorka i srede (02.00), na kojoj će biti poznato koja ekipa će imati pravo da bira prva na ovogodišnjem Draftu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: