Da li će Nikse pogledati sreća posle 34 godine?

NBA Lutrija na programu je u noći između utorka i srede (02.00), na kojoj će biti poznato koja ekipa će imati pravo da bira prva na ovogodišnjem Draftu.

Izvor: PT

Utorak, 14.05.2019.

16:15

Da li će Nikse pogledati sreća posle 34 godine?
(Photo by Kevin C. Cox/Getty Images)

Najveće šanse za prvog pika imaju ekipe koje su imale najlošiji skor, odnosno Njujork Niksi, Klivlend Kavalirsi i Finiks Sansi (14 odsto).

Ove godine po prvi put će biti primenjeno pravilo da tri najlošije ekipe ligaškog dela imaju iste šanse da biraju prve na Draftu.

Do sada je odnos bio drugačiji, pošto je tim sa najgorim skorom imao 25 odsto, drugi otpozadi 20, treći 14...

Sada će Niksi, Kavalirsi i Sansi imati po 14 odsto, a odmah iza njih slede Bulsi sa 12,5, Hoksi sa 10,5, Vizardsi sa devet odsto...

Pred ovogodišnji Lutriju vlada veliko interesovanje, pošto će se na Draftu u Njujorku pojaviti mladi košarkaš Zajon Vilijamson, koji će 99 odsto biti izabran s prvog mesta. Radi se o velikom talentu, čudu prirode i zbog toga je zanimljivo ko će imati pravo da bira prvi.

Svi već vide Njujork Nikse da dobijaju na Lutriji, pošto je Zajon Vilijamson "na stolu". Nikse će na Lutriji predstavljati Patrik Juing, koji je 1985. bio prvi pik. To je ujedno i poslednji put da su Niksi birali s prvog mesta.

NBA draft na programu je 20. juna u Njujorku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: