Klivlend novog trenera pronašao na koledžu

Dosadašnji trener košarkaša Univerzitete Mičigen Džon Bilajn se dogovorio sa Klivlend Kavalirsima oko početka saradnje.

Izvor: LN

Ponedeljak, 13.05.2019.

15:44

Klivlend novog trenera pronašao na koledžu
Photo by Sean M. Haffey/Getty Images

To je objavio najpouzdaniji američki novinar, NBA insajder za ESPN Adrijan Vojnarovski.

Bilajn i Kavalirsi su se dogovorili u nedelju o ugovoru koji će biti potpisan na pet godina, i dan kasnije o tome obavestili Univerzitet Mičigen i NBA ligu.

Bilajn je smatran za jednog od najboljih taktičara na koledžu, a sa Mičigenom je 2013. i 2018. godine bio vicešampion NCAA lige.

Podsetimo, Klivlend je ove sezone otpustio trenera Tajrona Lua, a po prvi put posle četiri uzastopna plasmana u plej-of ostao bez istog, najviše zbog odlaska najboljeg igrača današnjice Lebrona Džejmsa.

Ovaj 66-godišnji američki strateg biće treći na starosnoj listi aktuelnih NBA trenera, odmah iza Grega Popoviča (70) i Majka Dentonija (68).

Klivlend je ovu sezonu završio na pretposlednjem mestu Istoka (ispred Njujork Niksa), na deobi drugog najgoreg učinka u celoj ligi, pa će na ovogodišnjem NBA draftu imati dobre šanse da dobije nekog od najtalentovanijih igrača sa koledža.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: