Kanter: Ako Jokiću ne otežate posao, pokidaće vas!

Košarkaš Portlanda Enes Kanter zadovoljan je pobedom Blejzersa nad Denverom u sedmom meču polufinala plej-ofa, koja im je donela plasman u finale na Zapadu.

Izvor: Z.K.

Ponedeljak, 13.05.2019.

12:52

Kanter: Ako Jokiću ne otežate posao, pokidaće vas!
Photo by Steve Dykes/Getty Images

Kanter je u pobedi od 100:96 postigao 12 poena uz 13 skokova i bio je jedan od istaknutijih pojedinaca u redovima ekipe iz Oregona.

Kanter je po završetku meča pričao i o srpskom centru Nikoli Jokiću koji je bio najbolji u redovima Nagetsa sa 29 postignutih poena, 13 skokova i 4 blokade.

Kada su Kantera pitali kako je bilo igrati protiv Jokića u polufinalnoj seriji, on je priznao da to nije bilo nimalo jednostavno.

"On je košarkaš koji je u stanju bukvalno sve da uradi. Ako ga ne naterate da se na terenu ne oseća komforno, pokidaće vas! Zato smo se trudili da mu maksimalno otežamo posao i tako je bilo i sada", rekao je Kanter.

On kaže da je nekoliko faktora odlučilo pobednika serije.

"Mislim da smo generalno bili tim sa više svežine. Cele sezone smo dobro odrađivali posoa, ostali smo u formi. Imamo dosta opcija sa klupe, svako je u stanju da značajno doprinese", zaključio je Kanter.

Ono što je izvesno kad je reč o Portlandu i mečevima finalne serije na Zapadu je da će igrati bez povređenog centra Jusufa Nurkića, dok je pod upitnikom za prvi meč sa Voriorsima Rodni Hud koji ima problem sa povredom kolena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: