Meloun: Nije Jokić kriv, sve što je radio 14 utakmica je uzelo danak

Trener Denver Nagetsa Majkl Meloun istakao je da Nikola Jokić greši što preuzima krivicu za eliminaciju u polufinalu Zapada.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Ponedeljak, 13.05.2019.

09:20

Meloun: Nije Jokić kriv, sve što je radio 14 utakmica je uzelo danak
Photo by Steve Dykes/Getty Images

Jokić se smatra odgovornim za poraz od Portlanda 100:96 u odlučujućoj, sedmoj utakmici koji je okončao sjajnu sezonu Nagetsa.

Srpski centar je ostvario dabl-dabl sa 29 poena i 13 skokova, ali je promašio 14 od 25 šuteva iz igre i važno slobodno bacanje u penal završnici.

"Pamtiću koliko su ovi momci bili nesebični. Mnogi pričaju o nesebičnosti, to je lepa reč koja izgleda "kul". Ali za nas je to bilo nešto što smo pokušali da živimo. Bezbroj je pojedinačnih primera nesebičnosti tokom cele sezone. Gledao sam Ajzeu Tomasa i Huanča (Ernangomesa) tokom cele utakmice. Dali bi život da zaigraju, nisu igrali ali su podržavali saigrače. Imam Nikolu Jokića koji je preuzeo krivicu za poraz. On nije kriv. Ovo je timski učinak. Sve što smo tražili od njega da uradi tokom ovih 14 plej-ofa utakmica je na kraju uzelo danak. Ova grupa je igrala jedni za druge, ne samo zajedno, brinuli su jedni za druge na i van terena. Najbolji timovi u kojima sam bio imaju takvu hemiju i ljubac. Ovo je posebna grupa", rekao je Meloun. Denver je imao 17 poena prednosti u prvom poluvremenu (39:22), ali je šutirao skromnih 37,1 odsto iz igre, pogodivši tek dve trojke iz 19 pokušaja (obe je dao Jokić u prva četiri minuta utakmice), te svega 15 asistencija.

"Moraš da pogađaš šuteve da bi imao asistencije. Pogodili smo samo dve trojke. Ključni su bili 21 poena Portlanda iz ofanzivnog skoka i naših 11 promašenih slobodnih bacanja. To su dve ogromne stvari. Pričali smo pred ovaj meč o tri poraza u kojima su imali u proseku 18 poena iz drugih šansi. Sad su imali 21, a mi smo propustili 11 poena sa penala. Mislim da su to glavni razlozi poraza. Uz sve zasluge njima, promašili smo mnogo otvorenih šuteva, nismo mogli da pronađemo pravi ritam u napadu. Ovaj meč me podseća na sedmi sa San Antonijom. Ružno prvo poluvreme, odbrana je bila dobra, ali nismo mogli da pogađamo šuteve. Oni su krenuli agresivnije, ali za razliku od Sparsa nismo mogli da izdržimo".

Jokuću je u sedmom meču ostao bez podrške saigrača, pre svih pleja Džamala Mareja koji je pogodio tek 4 od 18 šuteva iz igre (17p, 6sk, 5as).

"Džamal će biti važan deo te budućnost. Za njega će biti ogromna motivacija ova utakmica, 4/18 iz igre, za naredno leto. O tome smo često pričali cele sezone. Veliki igrači doprinose svako veče. On nije imao sjajno veče, ali ne zbog toga što se nije trudio. Ne bismo bili ovde da nije bilo Džamala Mareja i njegovog truda. S druge strane Si Džej Mekalum je pokazao zašto Portland ima jednu od najboljih bekovskih linija u ligi. Nosio je tim na svojim leđima, pravi sjajne poteze jedan za drugim. Džamal će postati bolji igrač zbog tog iskustva", ističe trener Nagetsa.

Meloun je pun samopouzdanja kada je u pitanju budućnost ekipe.

"Budućnost je svetla. Sviđa mi se gde se nalazimo, i što je najvažnije gde idemo i sa kim idemo. Dobili smo 61 utakmicu ove sezone, mislim da je prošlo deset godina otkako je Denver dobio toliko mečeva".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: