Jokić se smatra odgovornim: Promašio sam slobodna i mnogo šuteva

Nikola Jokić smatra se odgovornim za eliminaciju Denver Nagetsa u polufinalu Zapada NBA lige.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Ponedeljak, 13.05.2019.

08:35

Jokić se smatra odgovornim: Promašio sam slobodna i mnogo šuteva
Foto: Tanjug/AP Photo/John Leyba

Nagetsi su izgubili od Portlanda 100:96 u odlučujućem, sedmom meču koji se igrao u Denveru.

Jokić je predvodio Denver sa dabl-dablom od 29 (11/25 iz igre, 2/6 trojke) poena i 13 skokova te 4 blokade.

Trener Denvera Majkl Meloun je otkrio da je Jokić posle meča u razgovoru sa saigračima istakao da je on kriv za poraz.

"Gledaju me kao lidera, gledaju me kao svog najboljeg igrača. Promašio sam slobodno bacanje na kraju i ona slobodna u Portlandu u meču sa tri produžetka. Osećam se odgovornim jer sam promašio mnogo šuteva. Trebalo je neka od njih da pogodim"
, rekao je Jokić. Nagetsi su sjajno počeli sedmi meč, imali 17 poena prednosti u prvom poluvremenu (39:22), ali su nakon Jokićeve dve trojke u prva četiri minuta promašili narednih 17 šuteva sa distance.

"Imali smo sjajnu priliku, i u meču u Portlandu smo bili u igri ceo meč. Borili smo se, bila je fizički mnogo teška utakmica, sa dosta promašaja. Oni su dosta poentirali iz ofanzivnih skokova, a mi promašili dosta slobodnih bacanja. Imali smo šanse, oni su svoje bolje iskoristili. Pametnije".

Denver se ove sezone posle sedam godina našao u plej-ofu i zamalo stigao do finala konferencije, pa se sezona može smatrati uspešnom.

"Imamo sjajnu grupu momaka, prošle sezone nam je izmakao plej-of za jednu utakmicu. Samo ću poručiti momcima koji se vrate sledeće sezone da budu bolji, da se spreme za veće stvari. Kada smo počeli sezonu cilj je bio plej-of. Igrali smo dobro, dugo bili lideri Zapada, pa smo hteli nešto veće. Imali smo prednost domaćeg terena, dobili San Antonio u sedam mečeva, bila je teška serija sa Portlandom. To je napredak za nas, prvi put smo ovde. Verovatno će sledeće sezone biti bolje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

215 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: