Jokić nezaustavljiv – Denver razbio Portland za korak bliže finalu!

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Portland Trejlblejzerse sa 124:98, u petom meču polufinala Zapada.

Izvor: PT

Sreda, 08.05.2019.

04:15

Jokić nezaustavljiv – Denver razbio Portland za korak bliže finalu!
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Ekipa iz Kolorada ovim trijumfom približila se plasmanu u finale konferencije, pošto vode 3-2 i u narednom duelu imaće prvu meč loptu.

Srpski košarkaš Nikola Jokić odigrao je još jednu vrhunsku partiju i ponovo se pokazalo da Portland nema rešenja za momka rođenog u Somboru.

Centar Nagetsa na terenu proveo je 34 minuta i ostvario je učinak od 25 poena (10/18), 19 skokova i šest asistencija. Pratili su ga Milsap sa 24 poena, Mari sa 18, dok je Geri Heris ubacio 16.

U poraženom sastavu Dejmijan Lilard je postigao 22, Kolins je imao 14, kao i Rodni Hud, dok je Mekalum ubacio svega 12.

Izabranici Majka Melouna odlični su otvorili utakmicu i posle nekoliko minuta imali su +8, 16:8. Ipak, Dejm Lilard je bio raspoložen i ubrzo je vratio Blejzerse u igru.

Na kraju prve deonice koševima Gerija Herisa i Nikole Jokića, Nagetsi dolaze do +8 (30:22), a konačan rezultat prvog kvartala postavlja Lilard – 31:25. Jokić je imao dve lične greške, što je značilo da će Meloun morati da ga sačuva u nastavku.

Postavljalo se pitanje kako će Denver reagovati bez njega na terenu i ako je neko sumnjao u igrače s klupe grdno se prevario. Odlično su igrali Nagetsi u ovim trenucima i prednost je samo rasla. Posle nekog vremena Jokić se vratio u igru, Blejzersi su se držali na pristojnom zaostatku, ali su poklekli u finišu.

Džamal Mari imao je svoj šou, Milsap je sve radio, baš kao i Jokić, i na petnaest sekundi do kraja poluvremena rezultat je bio 65:45. Lilard je ponovo poentirao na isteku četvrtine i Denver je imao velikih +18 posle 24 minuta igre, 65:47.

Treća četvrtina ispostaviće se kao ključna. Nagetsi su odigrali defanzivno sjajnu deonicu, a i ofanzivno su odigrali dobro. Prednost je samo rasla, a u jednom trenutku bila je i +30. Nisu imali Blejzersi rešenje za Milsapa, Jokića i Marija i Denver je sigurnim korakom išao ka vođstvu u seriji.

Portland je u četvrtoj četvrtini imao dobru energiju i to zbog košarkaša s klupe. Igrali su dobro Kari, Lenard i Kolins, pa je tako i Meloun morao da reaguje. Čim je u igru vratio Jokića i Marija, Nagetsi su stabilizovali igru i mirno priveli utakmicu kraju. Jokić je na tri minuta do kraja izašao iz igre zbog šeste lične.

Meč ste mogli da pratite putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

224 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: