"Jokić dobije faul kada ga samo pipnu, a pustili su ga da 'jaše' Lilarda"

Erik Mekolum, brat poznatijeg košarkaša Portland Trejlblejzersa Si Džeja, kaže da je tim njegovog brata značajno oštećen u meču protiv Denver Nagetsa.

Izvor: LN

Ponedeljak, 06.05.2019.

20:09

EPA-EFE/STEVE DIPAOLA SHUTTERSTOCK OUT

Erik Mekolum, koji trenutno nastupa za Uniks iz Kazanja, oštro je kritikovao sudije posle poraza Portlanda u četvrtom meču polufinala zapadne konferencije NBA plej-ofa.

On je naveo neke situacije u kojima su sudije favorizovale Nagetse, a posebno je istakao naklonjeno suđenje najboljem igraču Denvera Nikoli Jokiću.

"Sudije su 'ubile' Blejzerse. Propustili su dosude neke očigledne faulove na Dejmu (Lilardu), kao i kada ga je Jokić 'jahao' na pik-en-rolu. Kod ofanzivnog faula nad Kanterom izgubili su dva poena, nisu morali ni da sviraju tehničku na Kolinsu. Jokiću su 'davali' faulove samo kada bi ga pipnuli. Bili su nekonstantni, Denveru su dopuštali odbranu rukama, kao i da budu značajno agresivniji", napisao je Mekolum.

Mekolum je, ipak, kao glavnog krivca za poraz ekipe njegovog brata istakao lošu igru tog tima.

"Na kraju krajeva, ništa od toga nije bitno koliko je to da je Portland postigao 14 poena u trećoj četvrtini, dozvolio 17 ofanzivnih skokova i imao 14 izgubljenih lopti (posle kojih je Denver uglavnom imao lake poene). Da, sudije su napravile velike greške, ali je Portland imao šansu da dođe do pobede uprkos suđenju", dodao je Mekolum.

Nagetsi su Blejzerse pobedili rezultatom 116:112 i izjednačili seriju na 2-2. Naredni meč na programu je u sredu od 4.30 po našem vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

96 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: