"Jokić je radio šta je hteo Sparsima – promenili su taktiku, a on dao 43 poena"

Trener Denver Nagetsa Majkl Maloun kaže da njegov najbolji igrač Nikola Jokić ima odgovor na svaku vrstu odbrane sa kojom se suoči.

Izvor: LN

Ponedeljak, 29.04.2019.

21:55

AP Photo/David Zalubowski

Nagetse očekuje prvi duel polufinalne serije plej-ofa Zapada protiv Portland Trejlblejzersa.

Malouna su upitali da li očekuje da suparnički trener Teri Stots naloži svojim igračima da udvajaju Jokića.

"Ako budu hteli da ga udvajaju, neka ih. Ako ste pažljivo gledali seriju sa San Antoniom, videli ste da su prestali da ga udvajaju sa razlogom, jer im je radio šta je hteo", izjavio je Maloun.

On je istakao da Sparsi nisu imali odgovor ni kada su udvajali Nikolu, a ni kada su ga puštali da igra jedan na jedan.

"U utakmicama tri, četiri i pet dali smo 15, 15 i 14 trojki, a posle toga se videlo da su taktiku protiv njega promenili na igranje jedan na jedan. Dao im je 43 poena, tako da neka je sa srećom. Neka rade šta god mislite da treba da rade. Nikola je već video svaku vrstu odbrane, svako udvajanje...", jasan je trener Nagetsa.

Američki stručnjak dodao je da će Denver morati da pristupi drugačijem defanzivnom planu protiv Portlanda, nego što je to bio slučaj protiv tima Grega Popoviča.

Takođe je istakao i veliki broj izolacija i blokova koje Trejlblejzersi prave za najboljeg igrača svoje ekipe Demijana Lilarda, kao nešto čime će morati da se pozabave.

Portland je po broju asistencija po utakmici poslednji u celom plej-ofu.

Prva utakmica polufinala igra se u "Pepsi centru", počinje u utorak od 4.30, a uživo ćete moći da je pratite na našem portalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: