Harden se poziva na slučaj "Kavaj" i "traži pravdu" VIDEO

Bek Hjuston Roketsa Džejms Harden je bio ljut zbog načina na koji su ga tretirale sudije tokom prve utakmice polufinalne serije plej-ofa Zapadne konferencije.

Izvor: SV

Ponedeljak, 29.04.2019.

13:20

Harden se poziva na slučaj
Tanjug/AP Photo/Jeff Chiu

Voriorsi su poveli u seriji sa 1-0.

"Roketsi su bili veoma nezadovoljni pošto veruju da je bilo nekoliko pogrešnih sudijskih odluka. Sudije, prema njihovom tumačenju, nisu dosudile faulove na Džejmsu Hardenu pri šutu za tri poena i nisu sankcionisali ponašanje igrača Voriorsa, koji Hardenu nisu ostavljali prostor za doskok", prenosi ESPN.

Harden i trener Majk D'Antoni su izjavili da su im arbitri navodno na poluvremenu priznali da su četiri puta propustili da donesu pravu odluku u prvom delu meča.

"Ja samo želim fer šansu... Dosudi onako kako treba da bude dosuđeno i to je sve", rekao je Harden.

Iako su položaji tela i nogu igrača Roketsa prilikom praktično svakog šuta takvi da izazivaju kontakt sa čuvarom i "traže" od sudija da to okarakterišu kao prekršaj, Harden se poziva na primer Kavaja Lenarda.

"Svi znamo šta se dogodilo pre nekoliko godina sa Kavajem. To može da promeni čitavu seriju. Samo dosudi šta bi trebalo da se dosudi. Jednostavno je", rekao je Harden.

Podsetimo, slučaj "Kavaj" se dogodio u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije između Voriorsa i Sparsa, kada je Zaza Pačulija napravio korak više i onemogućio Lenardu da doskoči na pravi način. Ipak, za razliku od Hardena, Lenard nije išao na iniciranje kontakta, što je jedna od osnovnih karakteristika načina igre beka Hjustona, a to arbitri u duelu sa Golden Stejtom nisu tolerisali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: