Harden poklekao kad je najbitnije – Durent nosio Voriorse do pobede

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa pobedili su Hjuston Roketse u prvom meču polufinala plej-ofa Zapada rezultatom 104:100.

Izvor: Luka Nikoliæ

Ponedeljak, 29.04.2019.

00:12

Harden poklekao kad je najbitnije – Durent nosio Voriorse do pobede
Photo by Thearon W. Henderson/Getty Images

Voriorsi su do pobede došli posle dosta dramatične završnice i sačuvali prednost domaćeg terena, barem za sada.

Posle odlične prve, aktuelni šampion je pao u drugoj četvrtini, pa se na poluvreme otišlo u potpunom egalu.

Džejms Harden je bio glavna tačka utakmice, a nije opravdao očekivanja koja je postavio partijama u regularnom delu sezone. Dolazio je do poena maltene isključivo sa linije penala, dok je na drugoj strani odličan bio Kevin Durent.

U trećoj četvrtini sudije su bile u glavnom planu. Dosta loših odluka arbitara uticalo je na to da pored publike negoduju i sa klupe i jedne i druge ekipe, ali je fokus bio na košarku u poslednjih 12 minuta.

U poslednji minut ušlo sa +5 za domaćina, ali je odmah odgovorio Haden košem, uz faul. U narednom napadu je, ipak, Stef Kari pogodio trojku i vratio prednost od pet poena svojoj ekipi.

Harden je zatim ostao nečuvan i zakucao za 103:100, a napad je bio na Golden Stejt, uz 22 sekunde do kraja.

Roketsi su morali da ukradu loptu i upravo su to učinili, čime su izazvali muk u Orakl areni. Krenuli su u napad, odgovornost je preuzeo Harden, ali se više fokusirao na to da iznudi faul, nego da pogodi trojku.

Lopta je posle promašaja završila u rukama Krisa Pola, koji je pokušao da dođe van linije za tri poena, ali u tom pokušaju nagazio aut liniju. Iznervirano je prišao sudiji i ostvario fizički kontakt sa njim, te dobio tehničku grešku – i to je bilo to.

Najbolji akter meča bio je Durent sa 35 poena. Stef Kari je upisao 18, a po 14 su imali Drejmond Grin i Andre Iguadala. Jedan manje od njih dodao je Klej Tompson. Treba istaći da je Grinu falio po jedan skok i asistencija za tripl-dabl.

Harden jeste postigao 35 poena, ali je pritom šutirao iz igre 9 od 28. Erik Gordon je postigao 27 poena uz mnogo boljih 10/19, dok je Kris Pol imao 17 poena. Niko više iz ekipe Hjustona nije bio dvocifren.

Drugi meč serije igra se opet u Oklandu, u sredu od 4.30 posle ponoći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

185 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: