Magični uticaj povređenog Jusufa Nurkića

Portland Trejlblejzersi su se plasirali u drugo kolo plej-ofa Zapadne konferencije, spektakularnom pobedom nad Oklahomom u petoj utakmici serije.

Izvor: SV

Sreda, 24.04.2019.

10:23

Magični uticaj povređenog Jusufa Nurkića
Tanjug/AP Photo/Craig Mitchelldyer

Junak meča je bio Demijen Lilard, ubacio je 50 poena, uz trojku za pobedu u poslednjoj sekundi, ali je herojem dana proglašen Jusuf Nurkić.

Centar iz BiH je van terena zbog užasne povrede i loma obe kosti potkolenice, a od tog momenta se nije pojavljivao u hali.

“Na kraju treće četvrtine sam rekao, je*eš sve ovo, idem tamo, pojaviću se, znao sam da ćemo da pobedimo ako se pojavim“, kazao je Nurkić po završetku utakmice.

Trener Portlanda Teri Stots je naveo da je dobio informaciju da je njegov tim gubio sa osam razlike u momentu kada je Nurkić ušao u halu.

“To znači da ima +8 u rubrici plus/minus... Zapravo i više od toga, pobedili smo sa tri poena razlike, znači +11. Niko nije znao da će se pojaviti. Doneo je dobru karmu“, rekao je Stots.

I Lilard je prokomentarisao potez Nurkića.

“Mislim da je njegovo pojavljivanje imalo veliki uticaj na sve nas. Kamera ga je snimila, pojavio se na velikom ekranu, publika je poludela u tom trenutku“, naveo je Lilard.

Njegov kolega iz bekovske linije Si Džej Mekalum je istakao da je uoči meča razgovarao sa Nurkićem.

“Video sam ga u teretani, radio je rehabilitaciju... Pitao sam ga da li će da dođe na utakmicu, rekao mi je da još nije spreman. Kada sam ga video pomislio sam da je verovatno sve izgledalo toliko loše na TV da je morao da izađe iz kuće usred treće četvrtine i da se doveze u halu“, naveo je Mekalum.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: