Lilardovih 50 poena i trojka u lice Džordžu – kraj sezone za OKC! VIDEO

Košarkaši Portlanda su zabeležili četvrtu pobedu u prvoj seriji plej-ofa Zapadne konferencije protiv Oklahome i time obezbedili nastavak takmičenja.

Izvor: SV

Sreda, 24.04.2019.

08:03

Lilardovih 50 poena i trojka u lice Džordžu – kraj sezone za OKC! VIDEO
Tanjug/AP Photo/Craig Mitchelldyer

Fenomenalnu partiju je pružio plejmejker ekipe iz Oregona Demijen Lilard, ubacio je 50 poena i uključujući i trojku šutem sa više od jedanaest metara, preko najboljeg defanzivca Tandera Pola Džordža, u poslednjoj sekundi meča za konačnih 118:115.

Lider Portlanda je za 45 minuta na parketu pogodio 10 trojki iz 18 pokušaja, a upisao je sedam skokova, šest asistencija i tri ukradene lopte.

Najveću podršku je imao u Si Džeju Mekalumu i Mou Harklesu, koji su dodali po 17 poena, dok je Enes Kanter zabeležio dabl-dabl sa po 13 poena i skokova.

Za Oklahomu je Pol Džordž upisao 36 poena i devet skokova, Rasel Vestbruk je imao tripl-dabl (29+14+11), dok je Denis Šruder sa klupe dodao 17 poena.

Ekipa Tandera je bolje ušla u meč, dobila prvu četvrtinu sa 37:29, ali je tu razliku Portland uspeo da anulira do poluvremena.

U nastavku je viđena rezultatska klackalica, a u finišu meča potpuni spektakl.

Na dva minuta do kraja utakmice Oklahoma je imala šest poena prednosti, usledili su Harklesovi poeni sa slobodnih bacanja, pa je Mekalum pogodio dva šuta za dva poena.

Džordž je 40 sekundi pre poslednjeg oglašavanja sirene ubacio dvojku na asistenciju Vestbruka, a već u sledećem napadu je Lilard izjednačio, da bi potom Vestbruk promašio polaganje.

Portlandu je ostalo 17 sekundi da organizuje napad, a Lilard je u svom, već prepoznatljivom stilu, ubacio nestvarnu trojku i odveo svoju ekipu u drugu rundu plej-ofa Zapadne konferencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: