Odlični Jokić vodio Denver do "meč lopte" protiv San Antonija

Košarkaši Denvera pobedili su na domaćem terenu San Antonio u petom meču prve runde plej-ofa Zapadne konferencije NBA - 108:90.

Izvor: B92

Sreda, 24.04.2019.

04:25

Odlični Jokić vodio Denver do
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Posle duela u "Pepsi centru" Nagetsi u seriji vode sa 3:2, a naredna utakmica igra se u četvrtak uveče na terenu San Antonija.

Nagetsi predvođeni srpskim centrom Nikolom Jokićem su u meču broj četiri u Teksasu zabeležili prvi trijumf na parketu Sparsa još od 2012. godine, a Jokić je u tom susretu postigao 29 poena.

Ovog puta nije bio tako efikasan kada su u pitanju poeni, ali je odradio ogroman posao za ekipu, postigao je nekoliko bitnih poena kada je delovalo da bi gosti mogli da se vrate u igru, tako da ga je u četvrtoj četvrtini trener Majk Meloun odmarao. Možda je i subjektivno mišljenje da ekipa Denvera bez Jokića na terenu deluje nekako obezglavljeno, međutim, nema sumnje da rezultat zavisi ne samo od njegovih poena, već i od asistencija i akcija kojima razigrava ostatak ekipe.

Jokić je u ovom meču stao na 16 poena (5-11 iz igre, 2-4 za tri poena), 11 skokova, osam asistencija, dve ukradene lopte i jedoj blokadi, a najefikaniji u pobedničkom timu bio je Džamal Mari sa 23 poena. Vil Barton je upisao 17 poena, Geri Heris 15 poena, Pol Milsap 14...

U ekipi San Antonija po 17 poena postigli su Demar Derozan i Lamarkus Oldridž.

Sve detalje meča možete pogledati u našem LIVE BLOG-u.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

128 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: