Filadelfija izbacila Netse, Embid moćan, Marjanović 7+7+4

Košarkaši Filadelfije pobedili su Bruklin u petom meču prve runde plej-ofa Istočne konferencije NBA - 122:100 (32:15, 28:16, 35;33, 27:36).

Izvor: B92

Sreda, 24.04.2019.

01:45

Filadelfija izbacila Netse, Embid moćan, Marjanović 7+7+4
Photo by Mitchell Leff/Getty Images

Ukupan rezultat u seriji je 4:1.

Naredni rival ekipe za koju nastupa srpski reprezentativac Boban Marjanović biće Toronto, koji je istim rezultatim (4:1) eliminisao Orlando.

Posle poraza u susretu broj jedan, Filadelfija je zabeležila četiri pobede u nizu. Poslednja utakmica rešena je već u prvoj četvrtini koju je domaćin dobio sa 32:15, zatim je u sličnom ritmu završio i drugu, da bi od poluvremena dozvolio sebi malo i da se opusti, što su Netsi iskoristili da bar ublaže poraz.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Džoel Embid sa 23 poena, 13 skokova i dve asistencije, Ben Simons je postigao 13 poena, uz pet skokova i šest asistencija, Tobijas Heris je imao učinak od 12 poena, osam skokova i četiri asistencije...

Boban Marjanović je igrao 14 minuta, postigao je sedam poena (3-5 iz igre), sedam skokova i četiri asistencije.

Najefikasniji u poraženom timu bio je Rondi Holis-Džeferson sa 21 poenom, a poraz je ublažio i Keris Levert sa 18 poena. Bruklin je u posldnjoj četvrtini postigao više koše nego u prve dve zajedno, ali to mu je bilo dovoljno samo da ne doživi katastrofu koja je mogla da se nasluti na početku susreta.

IV ČETVRTINA - Filadelfija zakazala duele sa Torontom

12' Kraj, Filadelfija je u četvrtfinalu - 122:100. Naredni rival biće im Toronto.

11' Konačno malo vatre na terenu, ali umesto rezultatske neizvesnosti temperaturu je podiglo koškanje Kuruča i Boldena.

4' Ekipa Filadelfije je usporila ritam, Brukln je popravio šut iz igre, pa su u četvrtoj četvrtini izjednačeni po broju postignutih poena, ali je prednost domaćina je i dalje ogromna 111-79. Marjanović i saigrači "upropastili" su meč u prvom periodu, pa je utisak da sada svi čekaju da vreme isteče i Fila i zvanično postane četvrtfinalista. Holis-Džeferson se razigrao u redovina Bruklna, upisao je 14 poena, ali učinak deluje beznačajno u odnosu na rezultatsku prednost Filadelfije.

III ČETVRTINA - Domaćin otvorio vrata četvtfinala

12' Apsolutno nezanimljiva utakmica u Filadelfiji, jer je pitanje pobednika bilo rešeno u prvoj četvrtini. Sve dalje je bila igra mačke i miša, mada se domaćin malo opustio u trećoj četvrtini koju je ipak dobio sa 35:33, a ukupan rezultat sada je 95:64. Embid dominira sa 23 poena, uz 13 skokova, a prate ga Simons sa 13, Heris sa 12, Redik i Enis sa 11 poena. Marjanović je na sedam poena (3-5 iz igre), sedam skokova i četiri asistencije.

2' Domaćin na startu treće četvrtine pravi seriju 8:0, rezultat je 68:31 i Bruklun je ponovo prinuđen da ide na tajmaut. Procenat šuta Netsa pao je na 24 odsto.

II ČETVRTINA - Očajan šut Bruklina iz igre

12' Još jedna slaba četvrtina za Bruklin koji ima užasno slab šuta iz igre od 26 odsto uz samo dve pogođene trojke iz 14 šuteva. Netsi na poluvremenu gube 31:60, a jedini raspoložen za igru je Levert sa 14 poena. U redovima Filadelfije Embid na poluvremenu ima 15 poena, uz devet skokova i asistenciju, a po devet poena upisali su Heris i Batler.

5' Slabija četvrtina što se tiče poena, ali Filadelfija kontroliše utakmicu i vodi sa 20 poena razlike 49:29. Marjanović je dodao još dva poena, a upisao je i šest skokova, te tri asistencije.

I ČETVRTINA - Filadelfija pregazila goste

12' Domaćin je odigrao odličnu četvrtinu, posle prvog perioda igre vodi sa 32:15. Embid je upisao 10 poena, Simons je dodao 7 i Heris 5, a ptve poene postigao je i Boban Marjanović i za sada ima dva na svom kontu. Keris Levert sa deset poena pokušava da probudi ekipu Bruklina.

4' Filadelfija vodi 14:0, a Džoel Embid je već upisao 10 poena i pet skokova. U igru je ušao i Boban Marjanović.

2' Odličan start Filadelfije u petom meču, već na startu domaćin je napravio seriju od 8:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: