Jokić: Ugledao sam se na Dankana

Košarkaši Denvera i San Antonija u noći između utorka i srede u 03.30 u "Pepsi centru" igraju peti meč prvog kola plej-of serije Zapadne konverencije.

Izvor: Z.K.

Utorak, 23.04.2019.

13:47

Jokić: Ugledao sam se na Dankana
Photo by Maddie Meyer/Getty Images

Posle četiri odigrane utakmice skor je 2:2, a Denver ima priliku da pred svojim navijačima izbori treću pobedu i tako povede u seriji.

Naravno, mnogo se očekuje od centra Nikola Jokića koji je briljirao na proteklom meču u Teksasu, gde je Denver slavio prvi put još od 2012. godine.

Jokić je te večeri postigao 29 poena, a uoči novog susreta sa Sparsima otkrio je i kome se divio dok je činio prve korake u NBA.

U pitanju je bivši košarkaš San Antonija, Tim Dankan.

"On je jedan od dva ili tri najbolja igrača na svojoj poziciji svih vremena. I ne zaboravite, osvojio je pet titula. Igrao sam protiv njega u svojoj prvoj NBA sezoni. Nije se mnogo kretao u tom periodu, ali je pored mene ubacio 20 poena lagano. Nisam ga ni pipnuo. Nisam ustvari ništa ni mogao da uradim", priznao je Nikola.

Kaže da je mnogo naučio iz tog iskustva.

"Bilo da je u pitanju borba za poziciju, kretnja, lagani šutevi iz raznih pozicija, pronalaženje prostoa, kada ga gledate kako je on sve to radio možete mnogo da naučite", dodao je Jokić.

Kakvu sezonu ima govori podatak da je u ovoj sezoni imao 56 dabl-dabl učinaka i 12 puta tripl-dabl. U doigravanju je ukupno na drugom mestu po ukupnom broju asistencija, 37.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: