Džezeri zasvirali, prva pobeda nad Hjustonom u plej-ofu

Košarkaši Jute pobedili su pred svojim navijačima ekipu Hjustoona sa 107:91 u četvrtom meču prvog kola plej-ofa Zapadne konferencije NBA.

Izvor: Z.K.

Utorak, 23.04.2019.

08:46

Džezeri zasvirali, prva pobeda nad Hjustonom u plej-ofu
Photo by Gene Sweeney Jr./Getty Images

Tako su smanjili u seriji na 1:3 i produžili nadu da mogu da se plasiraju u polufinale, mada će to biti jako teško, jer su u narednom, petom meču, Rokitsi domaćini.

Juta je bila bolja tokom većeg dela susreta. Dobila je poluvreme sa šest poena razlike, 53:47, ali je usledio pad u trećoj četvrtini što je HJuston iskoristio da pređe u vođstvo.

Ipak, u poslednjih 12 minuta, Džezeri su se raspucali, dobili taj deo igre sa ubedljivih 31:12 i tako stigli do prve pobede u doigravanju.

U pobedničkom timu najbolji pojedinac je bio Donovan Mičel sa 31 poenom, sedam skokova i četiri asistencije, Džae Krauder je postigao 23 uz četiri skoka i asistenciju, a Riki Rubio je imao dabl-dabl učinak od 18 poena i 11 asistencija uz tri skoka.

Rojs O'Nil je postigao 11 poena i 11 skokova, a Derik Favor 12 poena i 11 skokova.

U timu Hjustona, Džejms Harden je postigao 30 poena uz tri skoka i četiri asistencije, Kris Pol je susret završio sa 23 poena, osam skokova i sedam asistencija, Erik Gordon je postigao 16, a Pi Džej Taker 13 poena.

Naredni, peti meč serije igra se u Hjustonu u četvrtak 25. aprila u dva časa ujutro po našem vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: