Jokić: Jahao sam konja kad je Denver poslednji put slavio u Teksasu

Posle vraćenog brejka u prvoj rundi plej-ofa i trijumfa u San Antoniju od 117:103, Denver je izjednačio skor na 2:2.

Izvor: Z.K.

Nedelja, 21.04.2019.

08:56

Jokić: Jahao sam konja kad je Denver poslednji put slavio u Teksasu
AP Photo/Eric Gay

Sada ih čeka meč kod kuće i prilika da povedu sa 3:2 i tako pritisak prebace na stranu protivnika, a Jokić će svakako biti u centru pažnje i u utorak kad se igra peti meč.

U Teksasu je bio pravi lider tima, postigao je 29 poena uz 12 skokova i osam asistencija. Zamalo tripl-dabl, još jedna odlična partija i logično je da je posle toga bio jako zadovoljan.

Bio je to prvi trijumf Denvera u San Antoniju još od 2012. godine, kada je Jokić imao samo 17 godina. Nikolu su pitali šta je radio tada.

"Ne znam, verovatno sam jahao konje", našalio se srpski centar.

Rekao je da je ovo za njega i Denver ovo bila veoma bitna pobeda.

"Ne znam gde sam bio kad smo poslendji put dobili ovde. Nikad nisam pobedio u ovoj hali, pa je i za mene lično ovo velika stvar. Trenutak kad je trijumf ostvaren je sjajan, vratili smo prednost domaćeg terena nazad", istakao je centar Denvera.

Jokić je dominirao u pobedničkoj ekipi. Kaže da je bio nešto slobodniji i opušteniji.

"Bio sam agresivniji, to je činjenica. Imao sam više prostora u reketu nego do sad, to sam koristio, ubacio šuteve, i došao do tolikog broja poena. Ceo tim je igrao jako, agresivno, to je bio ključ uspeha".

Za Denver je svaki novi meč prilika da nauči nešto novo.

"Novi smo u ovome, učimo kako da igramo, da kontrolišemo tempo igre i ostalo. Dosta učimo od Sparsa. Oni su došli u našu dvoranu prvi meč, pobedili nas, i pokazali kako treba. U drugom duelu smo odmah to primenili, zatim smo u trećem meču ovde poraženi, jer smo možda imali taj pritisak da ih nismo dobili u Teksasu dugo, ali sad je sve u najboljem redu".

Pohvalio je i Torija Krega koji igra na pozicijama dva i tri.

"On je odličan u defanzivi. Pomogao nam je mnogo u defanzivnom skoku. Pomaže nam zaista mnogo u toj fazi, odbrana mu je fenomenalna. I kada šutira kao što je to činio ove večeri, onda je sve to zajedno veliki posao."

Pred kraj poluvremena "sevnula" je trojka Krega.

"Ti poeni pred sam istek vremena bili su zaista važni. Treba mu tako malo da podigne igru na viši nivo. I kada zakorači na taj nivo, jednostavno je u stanju sve nas da povuče", zaključio je Jokić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: