Luk Volton ide na klupu Sakramenta!

Doskorašnji trener Los Anđeles Lejkersa Luk Volton imenovan je za šefa stručnog štaba Sakramento Kingsa.

Izvor: SV

Ponedeljak, 15.04.2019.

18:11

Luk Volton ide na klupu Sakramenta!
Photo by Jonathan Daniel/Getty Images

Kako je navedeno, prema pravilima kluba, detalji ugovora nisu dostupni javnosti.

Volton stiže u prestonicu Kalifornije pošto je prethodne tri sezone proveo kao trener Lejkersa, u koje je stigao u katastrofalnom trenutku, posle najgore sezone u istoriji franšize u kojoj je legendarna franšiza zabeležila svega 26 pobeda.

Na trenersku mapu u NBA ligi Volton je stigao fantastičnim vođenjem Golden Stejta, u momentima kada je prvi trener Stiv Ker bio odsutan zbog zdravstvenih razloga.

Sa Voriorsima je u sezoni 2015/16 zabeležio rekordne 24 pobede u prve 24 utakmice sezone, zbog čega je u oktobru i novembru bio nosilac titule najboljeg trenera Zapadne konferencije.

Ipak, sezona u kojoj je u Lejkerse stigao Lebron Džejms će ostati mrlja u njegovoj karijeri, pošto nije uspeo da uvede ekipu u plej-of.

Podsetimo, generalni menadžer Sakramento Kingsa Vlade Divac je po potpisivanju novog ugovora sa franšizom dobio odrešene ruke u daljem delovanju, a jedan od prvih poteza je bio završetak saradnje sa trenerom Dejvom Jejgerom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: