Stef Kari najbolji trojkaš u istoriji plej-ofa NBA lige VIDEO

Bek Golden Stejt Voriorsa Stefon Kari ušao je u istoriju NBA lige kao najbolji trojkaš plej-ofa faze.

Izvor: AK

Nedelja, 14.04.2019.

17:20

Stef Kari najbolji trojkaš u istoriji plej-ofa NBA lige VIDEO
Foto: Getty Images

Kari je u pobedi Voriorsa nad Los Anđeles Klipersima (121:104) na startu ovogodišnjeg doigravanja nadmašio rekord Reja Alena.

Lider "Ratnika" je osmom trojkom, svojom poslednjom trojkom na meču tokom trećeg perioda stigao do 386. trojke u plej-of u u karijeri.

"Ovo je posebna stvar. Uvek pričam o dugovečnosti i najboljim šuterima svih vremena. Rej Alen, Redži Miler, kad god uspemo da ih nadmašimo po rekordima to je posebno. Šutnuo sam mnogo trojki, pa sam ih i postigao mnogo", rekao je Kari.

Alen je prethodni rekord od 385 trojki postigao tokom 18 godina u NBA i 11 plej-of sezona. Kariju je bilo potrebno "samo" deset godina i sedam plej-of sezona da ga nadmaši.

Kari je dominirao protiv Klipersa sa 38 poena, 15 skokova i 7 asistencija za vođstvo u prvoj rundi plej-ofa Zapada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: