Bruklin šokirao očajnu Filadelfiju na startu plej-ofa!

Košarkaši Bruklin Netsa savladali su Filadelfiju Seventisikserse u Vels Fargo centru rezultatom 111:102 u prvoj utakmici plej-ofa Istočne konferencije.

Izvor: SN

Subota, 13.04.2019.

23:22

Bruklin šokirao očajnu Filadelfiju na startu plej-ofa!
Photo by Ezra Shaw/Getty Images

Netsi su priredili veliko iznenađenje na startu ovosezonskog plej ofa savladavši Filadelfiju u njihovoj dvorani, uprkos sjajnim partijama Džimija Batlera i Bobana Marjanovića.

Batler je u prvom poluvremenu ubacio 23 poena uključujući trojku uz zvuk sirene, a meč je završio sa 36 poena, 9 skokova i 2 ukradene lopte, dok je srpski centar, Boban Marjanović, za svega 15 minuta na parketu imao 13 poena, 3 skoka, 4 asistencije i po jednu ukradenu i izgubljenu loptu.

Džoel Embid je iako nedovoljno spreman odigrao kvalitetnu partiju, sa 22 poena i 15 skokova, i centarski tandem Embid – Marjanović se konstantno dopunjavao i koliko toliko držao rezultatski priključak uz značajan doprinos Džimija Batlera.

Izabranici Kenija Etkinsona napravili su veliko iznenađenje samim ulaskom u doigravanja, ali su ovim trijumfom zadali veliku glavobolju Bretu Braunu, koji je defnitivno imao neke čudne odluke tokom utakmice, a o tome dovoljno govori samovoljni odlazak Amira Džonsona u svlačionicu na nekih 5 minuta pre kraja utakmice.

Ben Simons je imao očajan performans, igrao je u jako lošem ritmu, grešio u nekim dodavanjima koja su morala biti rutinska, a i Džej Džej Redik je sredinom poslednjeg kvartala završio utakmicu zbog šest ličnih grešaka.

Netse je predvodio tandem DiAnđelo Rasel – Karis Lavert, koji je kombinovano ubacio 49 poena, a ne sme da se izostaviti ni učinak Eda Dejvisa, koji je imao 12 poena i 16 skokova, pritom je pravio velike probleme odbrani Filadelfije "ukravši" im nekoliko ofanzivnih skokova.

Sve u svemu, sjajna partija Netsa koja im donosi veliku prednost od 1:0 u seriji, a iako je plej of tek počeo, biće im ovo veliki vetar u leđa pred nastavak doigravanja, a biće veoma interesantno da se vidi kakav odgovor će imati Marjanović i drugovi u utakmicama dva i tri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: