Divac posle čistke zove Voltona na klupu Sakramenta

Sakramento Kingsi žele doskorašnjeg trenera Los Anđeles Lejkersa Luka Voltona kao šefa struke svoje franšize.

Izvor: PT

Subota, 13.04.2019.

16:37

Divac posle čistke zove Voltona na klupu Sakramenta
(Photo by Harry How/Getty Images)

Divac, koji je generalni menadžer Kingsa, prvog dana posle kraja ligaškog dela sezone otpustio je trenera Dejva Jejgera i svog zamenika Brendona Vilijamsa.

Luk Volton je u petak dobio otkaz u Lejkersima i kao što se najavljivalo glavni je kandidat da sedne na klupu Kingsa.

Volton je jedan od najtalentovanijih trenera lige, međutim teško mu je išlo sa Lebronom Džejmsom i očekivano je došlo do razlaza na kraju sezone.

Nekadašnji NBA košarkaš bio je član stručnog štaba Golden Stejt Voriorsa i desna ruka Stiva Kera, pre nego što je došao u Lejkerse, gde je radio dve godine.

Mnogi smatraju da bi Volton bio idealan za klupu Kingsa, pošto je odličan u radi sa mladim igračima i stil igre mu je takav da se tačno uklapa u ono što Divac traži. Očekuje se da dve strane u narednim danima obave i zvaničan razgovor.

Sakramento je sezonu završio sa 39/43, što im je najbolji skor od sezone 2005/2006, ali uprkos tome Jejger je dobio otkaz i Divac se sada nalazi u potrazi za novim trenerom. Pored Voltona, kandidat je i pomoćni trener Filadelfije Monti Vilijams.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: