"Grupa građana" umalo šokirala Detroit, Portland "ugasio" Lejkerse VIDEO

Regularni deo NBA lige se privodi kraju, a jedina nepoznanica je i dalje poslednje plej-of mesto na Istočnoj konferenciji.

Izvor: SV

Sreda, 10.04.2019.

09:07

Getty Images / Harry How / Staff

Pobedom nad Memfisom osmom mestu se približio Detroit, ali nije sve izgledalo tako sjajno za ekipu Pistonsa.

Desetkovani Grizlisi, sa velikim brojem igrača koji su potpisali privremene ugovore, umalo su napravili veliko iznenađenje, ali je u finišu Detroit uspeo da ostvari trijumf.

Gostujuća ekipa je imala prednost posle prvog poluvremena (57:38), ali su poslednju deonicu rešili u svoju korist sa 36:14 i stigli do 40. pobede u sezoni.

Lider Pistonsa Blejk Grifin je odigrao svega 18 minuta, zbog problema sa povredom, pa je konce igre morao da preuzme plejmejker Iš Smit (22 poena).

Najveću podršku je imao u Andreu Dramondu (20 poena, 17 skokova), a Luk Kenard je ubacio pet trojki, za ukupno 15 poena.

Istovetan učinak su imali najbolji pojedinci u redovima Memfisa Delon Rajt i Bruno Kaboklo, dok je Tajler Zeler upisao 12 poena. U trci za plej-of je i Šarlot, koga je namučila ekipa Klivlenda, ali su Hornetsi ipak uspeli da prelome meč i ostvare 39. trijumf u sezoni.

Po 23 poena za ekipu čiji je vlasnik Majkl Džordan upisali su Džeremi Lemb i Kemba Voker, a na drugoj strani najefikasniji je bio Kolin Sekston (18 poena).

Poslednju utakmicu u karijeri odigrao je bek šuter u telu centra Čening Fraj i upisao je deset poena za nešto više od sedam minuta na parketu. Mesto u doigravanju je sve dalje za Majami, uprkos pobedi nad Filadelfijom u poslednjoj utakmici Dvejna Vejda u dvorani na Floridi, a odličnu partiju pružio je potencijalni reprezentativac Srbije Boban Marjanović. To nije bio slučaj sa Nikolom Jokićem, u duelu Denvera i Jute. Ipak, najviše uzbuđenja je viđeno u duelima Oklahome i Hjustona, te Lejkersa i Portlanda, gde su pobednici odlučeni u poslednjim sekundama.

Fantastičnu sezonu je na najbolji mogući način krunisao krilni igrač Tandera Pol Džordž, pogodivši trojku za pobedu na nešto manje od dve sekunde pre nego što se oglasila sirena.

Meč je obeležio Rasel Vestbruk novim tripl-dablom (29+12+10), dok je meč-viner na kraju imao 27 poena.

U redovima Roketsa Džejms Harden je bio najraspoloženiji (39 poena, 10 skokova), Kris Pol je upisao 24 poena, a Klint Kapela 18, uz deset uhvaćenih lopti. Poslednju utakmicu sezone Lejkersi su završili porazom, pošto je krilni igrač Trejlblejzersa na 1,4 sekunde pre kraja meča ubacio šut za tri poena i doneo trijumf ekipi koja će, za razliku od franšize iz Los Anđelesa, nastaviti ovosezonsko takmičenje, kroz plej-of.

Nakon još jednog neuspeha, predsednik košarkaških operacija Lejkersa Irvin Medžik Džonson je objavio da će se povući sa te funkcije. U ostalim mečevima pobede su ostvarili Boston Seltiksi nad Vašington Vizardsima, predvođeni Terijem Rozirom (21 poen), Njujork Niksi su bili bolji od Čikago Bulsa, Toronto Reptorsi od Minesota Timbervulvsa, a Golden Stejt je savladao Pelikanse.

Rezultati:

Klivlend - Šarlot 97:124
Detroit - Memfis 100:93
Vašington - Boston 110:116
Majami - Filadelfija 122:99
Čikago - Njujork 86:96
Minesota - Toronto 100:120
Nju Orleans - Golden Stejt 103:112
Dalas - Finiks 120:109
Juta - Denver 118:108
OKC - Hjuston 112:111
LA Lejkers - Portland 101:104
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: