Veliki Dirk se oprostio od Dalasa: "Ovo je moja kuća" FOTO/VIDEO

Jedan od najboljih evropskih igrača svih vremena u NBA ligi Dirk Novicki odigrao je poslednju utakmicu u hali Dalas Meveriksa.

Izvor: SV

Sreda, 10.04.2019.

08:28

Veliki Dirk se oprostio od Dalasa:
Getty Images / Ronald Martinez / Staff

Nemac je u pobedi svog tima nad Finiksom (120:109) upisao 30 poena uz osam skokova i tri asistencije, a novi tripl-dabl zabeležio je Luka Dončić (21+16+11).

Ipak, utakmicu je obeležio veteran Džamal Kraford, koji je kao rezervni igrač ubacio 51 poen za ekipu trenera Igora Kokoškova.

Getty Images / Ronald Martinez / Staff
“Kao što ste možda i očekivali, ovo je moja poslednja domaća utakmica. Imali smo mnogo uspona i padova, ali ste vi uvek bili uz mene i podržali me. Ja to cenim. Ovo je moja kuća, napustio sam Nemačku pre više od 20 godina i postao Teksašanin“, rekao je Novicki u oproštajnom govoru.
Getty Images / Ronald Martinez / Staff
Novicki karijeru završava u 41. godini života, kao nosilac šampionskog prstena iz 2011. godine, najkorisniji igrač te finalne serije i MVP cele lige 2007. godine. Bivši nemački reprezentativac je 14 puta nastupio na Ol-star utakmici, a 2017. je proglašen za najboljeg saigrača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: