Kembina rapsodija, Jang u poslednjoj sekundi srušio Sikserse

Košarkaši Šarlot Hornetsa savladali su na svom parketu favorizovane Boston Seltikse rezultatom 124:117 i ostali u trci za doigravanja.

Izvor: SN

Nedelja, 24.03.2019.

09:40

Kembina rapsodija, Jang u poslednjoj sekundi srušio Sikserse
Photo by Patrick Smith/Getty Images

Ne nose svi heroji plašt! A u to su se uverili navijači Šarlot Hornetsa, pošto ih je maestralni Kemba Voker vodio do pobede nad moćnim Seltiksima nakon zaostatka od 18 poena.

Naime, Kemba Voker je 18 od svojih 36 poena (uz 11 skokova i 9 asistencija) postigao u poslednjoj četvrtini i tako nosio Šarlot do trijumfa 124:117 pa su "Stršljenovi" ostali u trci za doigravanja nakon dolaska do 33. pobede posle 72 odigrane utakmice u sezoni.

"Jednostavno moraš da nastaviš da igraš. U NBA ligi je sve moguće, jednom kada uhvatite momentum stvari se veoma brzo i veoma lako promene",
rekao je Kemba Voker.

Šarlotov ruki, Majls Bridžis pružio je jako dobru partiju i postigao 20 poena, dok su Marvin Vilijams i Malik Monk dodali po 13.

Trener Boston Seltiksa, Bred Stivens, bio je nezadovoljan nakon novog Bostonovog poraza, a najviše ga je naljutila serija Šarlota od 30:5.

"Normalno, kada ispustite prednost od 18 poena svašta je pošlo po zlu. Mislim da je Šarlot uradio jako dobar posao kako bi ukrao trijumf, a mi smo uradili sve što u košarkaškim knjigama piše da ne smeš jer ćeš prosuti pobedu", poručio je Bred Stivens. Majami Hit igra još jednu fantastičnu sezonu pod vođstvom Erika Spolstre i Peta Rajlija, a u poslednjoj utakmici slomili su ekipu Vašington Vizardsa i to na gostovanju, a krajnji rezultat je bio 113:108.

Ponovo je junak pobede bio Dvejn Vejd, koji je ubacio 20 poena od čega 11 u poslednjoj četvrtini, što je navijače Majamija koji su bili u Vašingtonu nateralo da skandiraju "MVP, MVP".

Dion Vejters i Džoš Ričardson su kombinovali 37 poena, dok je mladi Bem Adebajo, nekadašnji student Kentakija imao 16 poena i 11 skokova. U redovima Vizardsa, Džef Grin je ubacio 25 poena, a veliko iznenađenje Tomas Brajant je dodao 17. Prva zvezda Vašingtona, Bredli Bil, imao je 16 poena uz 2/8 šut za tri poena.

Atlanta Hoksi su napravili veliko iznenađenje i savladali Filadelfiju Seventisikserse rezultatom 129:127, u utakmici u kojoj je Boban Marjanović uradio jednu nesvakidašnju stvar.

Heroj pobede Atlante je bio jedan od kandidata za rukija godine, Tre Jang, sjajni šuter sa univerziteta Oklahoma, koji je pored šuta za pobedu Atlante postigao 32 poena.

Ovo je bio drugi trijumf Atlante nad Filadelfijom ove sezone, pošto Džimi Batler sa velike udaljenosti nije uspeo da ukrade pobedu uz zvuk sirene. Ben Simons i Džoel Embid su pružili standardno dobre partije, kao i nisko krilo Tobajas Heris. Juta Džez je bez većih problema uspela da savlada Čikago Bulse rezultatom 114:83, a do nove pobede ih je vodio francuski centar Rudi Gober koji je ubacio 21 poen i uhvatio 14 skokova. Donovan "Spajda" Mičel je ubacio 16 poena, a po 13 su imali Džo Ingls i Derik Fejvors.

Džezeri su tako ostvarili drugi najubedjiviji trijumf ove sezone. Što se tiče Bulsa, oni nisu u najboljoj situaciji sa ekipom, a ponovo je sjajan bio finski košarkaš Lauri Markanen koji je ubacio 18 poena i uhvatio je 10 skokova.

Minesota Timbervulfsi nemaju previše šansi za doigravanja, tako da ih nakon jedne godine među 8 najboljih Zapadne konferencije čeka novi post, a oni su u poslednjoj utakmici savladali hrabre Memfis Grizlise rezultatom 112:99.

Karl Entoni Tauns je ubacio 33 poena i uhvatio 23 skoka pa je nastavio sa dominantnim paritjama, a njegov kolega Endru Vigins dodao je 22 pa su njih dvojica bili najefikasniji u redovima Minesote.

Što se tiče Memfisa, Konli i Valančijunas su kombinovano ubacili 43 poena i jedini imali zapažene uloge kada se govori o ekipi iz Tenesija.

Demijan Lilard je vodio Blejzerse do treće uzastopne pobede, a ovoga puta njihova žrtva je bila ekipa Detroit Pistonsa, koju su savladali sa 117:112, u utakmici koju je obeležio Lilard sa 28 poena, 6 skokova i 9 asistencija.

X faktor je bio Al Faruk Aminu, koji je ubacio 22 poena, a taj performans je posebno pohvalio i trener Pistonsa, Dvejn Kejsi.

"Njegova ofanzivna igra se bazira na reket, gde je izuzetno dominantan. Pomagali smo i "blicovali" ali nismo imali previše uspeha, pošto je sve to odlično pročitao", rekao je najuspešniji trener u istoriji Toronto Reptorsa.

Njegovi izabranici su na jako dobrom putu da obezbede doigravanja, a u sinoćnom porazu blistao je Blejk Grifin koji je imao 27 poena i 6 asistencija.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: