Dončić i Novicki srušili šampiona, Kokoškov izgubio od Kingsa

Košarkaši Dalas Maveriksa priredili su iznenađenje savladavši Golden Stejt Voriorse sa 126:91, dok su Sakramento Kingsi bili bolji od Finiks Sansa, 112:103.

Izvor: SN

Nedelja, 24.03.2019.

08:40

Dončić i Novicki srušili šampiona, Kokoškov izgubio od Kingsa
Photo by Tom Pennington/Getty Images

Četrdesetogodišnji Dirk Novicki je upisao još jednu utakmicu za pamćenje u Orakl Centru, pošto je ubacio 21 poen, što je najviše u dosadašnjem delu sezone za iskusnog nemačkog krilnog centra.

"Proteklih nekoliko utakmica nisam mogao da uspostavim šuterski ritam, ali to mi se večeras vratilo pošto sam veoma rano ušao u seriju i počeo da pogađam", rekao je Dirk Novicki.

Njegov "naslednik" Luka Dončić ponovo je blistao u trijumfu Dalasa nad Golden Stejtom, rezultatom 126:91, samo što je ovoga puta zabeležio tripl dabl učinak sa 23 poena, 11 skokova i 10 asistencija i tako pomogao svom timu da prekine niz od 12 uzastopnih poraza.

Golden Stejt je ovaj meč odigrao bez Stefa Karija, tako da su ovim porazom "skliznuli" na poziciju broj dva na Zapadu iza Denver Nagetsa, a najistaknutiji pojedinci u ovom porazu bili su Kevin Durent i Demarkus Kazns, sa 25 odnosno 19 poena.

U Kaliforniji su Sakramento Kingsi dočekali Finiks Sanse i savladavši ih sa 112:103 došli su do 23. pobede na svom parketu, a 36. ukupno u sezoni. Najbolju partiju u ovom duelu, pružio je njihov bek šuter Badi Hild, koji je ubacio 25 poena i kako je sam rekao prijao mu je ovaj performans.

"Odlično sam se osećao, saigrači su me konstantno pronalazili na dobrim mestima, čak toliko da sam nekad želeo da im vratim uslugu", poručio je Badi Hild.

Kingsi su ubacili 17 trojki Sansima, a pored Hilda istakli su se i Nemanja Bjelica, Herison Barns i DiEron Foks, dok je srpski bek šuter, Bogdan Bogdanović imao nešto tiše veče sa 6 ubačenih poena i 3 asistencije.

Što se tiče Sansa, njihova prva zvezda Devin Buker ponovo je blistao sa 30+ partijom, pošto je ubacio 32 poena i uspeo da napravi seriju 19:0 u prvoj četvrtini u korist svog tima, ali kasnije su Kingsi dobili tri četvrtine i potpuno zaslluženo slavili.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: