Pirs: Nagetsi su neiskusni, mogu da ispadnu na startu plej-ofa

Pol Pirs, proslavljeni američki košarkaš, smatra da su Denver Nagetsi u opasnosti da ispadnu odmah na startu plej-ofa.

Izvor: PT

Subota, 23.03.2019.

18:18

Pirs: Nagetsi su neiskusni, mogu da ispadnu na startu plej-ofa
Photo by Maddie Meyer/Getty Images

Franšiza iz Kolorada obezbedila je plasman u doigravanje prvi put od 2014. godine i sada je samo pitanje na kojem će mestu završiti.

Gosti na ESPN u emisiji "The Jump", koju vodi sjajna Rejčel Nikols, bili su Ričard Džeferson i pomenuti Pirs, koji su pričali o Nagetsima.

"Sve dok su na drugom ili trećem mestu, i dok budu išli na Hjuston Roketse u drugoj rundi, a izbegnu Golden Stejt... Harden ima MVP sezonu, ali mislim da ukoliko Denver dobije njih za protivnike, imaju veće šanse za plasman u finale. Mislim da mogu da prođu u finale, ali samo ukoliko im Hjuston dođe u drugoj rundi", rekao je Džeferson, dok je Pirs dodao:

"Takođe mislim da mogu da stignu do finala, ali u istu ruku, oni su tim koji može da izgubi odmah u prvoj rundi. To je sve novo za njih, mnogi nemaju iskustvo igranja u plej-ofu. U doigravanju je drugačiji pritisak, znam da će igrati pred domaćom publikom i da pred njima igraju dobro, ali je pritisak u plej-ofu nešto što ne možeš da osetiš u ligaškom delu sezone", smatra Pirs.

Pored neiskustva tima i trener Majk Maloun nema mnogo ovakvih utakmica kao šef struke neke NBA ekipe."

"Majk Maloun je kandidat za trenera godine, ali je i on takođe bez iskustva. Bio je asistent, ali pritisak kada si glavni trener, kada je svaka odluka važna, svaka kritika. Denver je sličan kao San Antonio - ljudi ne obraćaju toliko pažnju na vas, malo tržište, ali u ovom trenutku sve kreće da se menja", kazao je Džeferson.

Posle 71 odigranog meča Voriorsi i Nagetsi dele prvo mesto sa skorom od 49/22 i između ove dve ekipe vodiće se borba za "pol poziciju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: