Rekorder Harden postigao 61 poen u derbiju Teksasa

Košarkaši Hjustona slavili su u derbiju Teksasa protiv San Antonija sa 111:105 uz fenomenalnu partiju Džejmsa Hardena.

Izvor: Z.K.

Subota, 23.03.2019.

08:48

Rekorder Harden postigao 61 poen u derbiju Teksasa
Photo by Streeter Lecka/Getty Images

On je izjednačio rekord karijere od 61 poen, a toliko je postigao još jednom ove sezone, 23. januara na utakmici sa Njujorkom. To je rekord franšize po broju poena jednog igrača.

Harden je još jednom bio nezadrživ, postigao je sam više od polovine poena za svoj tim uz šut iz igre 19/34. Bio je odličan u pokušajima za tri poena (9/13), dok je sa linije bacanja imao učinak 14/17.

Košarkaši San Antonija prosto nisu mogli da poveruju šta ih je snašlo. Bez obzira što su prikakzali relativno dobru igru, jednostavno, nisu imali ključ za Hardena koji je u neverovatnoj formi.

On je u sredu u porazu od Memfisa postigao 57 poena, u poslednja dva meča ima čak 118 poena čime je uspeo da izjednači rekorde Majkkla Džordana i Kobija Brajanta po ukupnom broju poena u dve uzastopne utakmice.

I to nije sve. U prvoj četvrtini postigao je 27 od ukupno 36 poena Hjustona, a sa devet pogođenih trojki došao je do ukupno 1979 poena i desetog mesta na večnoj listi NBA.

"Ne znam kako je moguće odigrati bolje od ovoga. Ko god je došao večeras, teško da je ikad video nešto slično. Nema šanse! To je bila jedna od najboljih partija, meč je imao sve, dinamiku, dramu, sve. Ne znam koliko je poena ubacio u poslednja četiri minuta, kad smo bili u padu. Igrao je nestvarnu košarku", izjavio je posle meča trener Rokitsa Majk D'Antoni. Hjuston je tokom većeg dela meča vodio, na poluvremenu je imao prednost od 62:47, da biSan Antonio uspeo da uđe izjednačen u poslednju četvrtinu, pa i da povede sa 100:94.

Harden je zaigrao odlično u završnici, na 3:58 do kraja pogodio je trojku sa velike distance, koja je označila početak serije od 13 uzastopnih poena. Na 103:100 i 2:50 do kraja pogodio je novu trojku, da bi potom pogodio poene iz okreta pre nego što je dobio duel pod košem sa Derikom Vajtom.

U timu San Antonija najbolji su bili Ben Forbs sa 20, odnosno Derik Vajt sa 18 poena. Demar Derozan je meč završio sa 16 poena uz po osam skokova i asistencija.

Milvoki Baksi bili su ubedljivi kod kuće protiv Majamija, slavili su pobedu od 116:87.

Janis Adetokumbo predvodio je Bakse sa 27 poena, 8 skokova i 7 asistencija. Pored njega, Kris Midlton je imao 18 poena, 8 skokova i 10 asistencija, a po 10 poena postigli su Toni Snel i Bruk Lopes.

Bruklin Netsi pobedili su Los Anđeles Lejkerse sa 111:106, bio je to peti uzastopni poraz "jezeraša".

Lejkersima nije pomogao ni Lebron Džejms koji je bio blizu tripl-dabla, imao je 25 poena, 14 asistencija i devet skokova. U gostujućem timu, istakao se Džo Heris sa 26 poena, Dianđelo Rasel je upisao dabl-dabl od 21 poen i 13 asistencija, dok je Spenser Dinvidi dodao 19 poena.

Da sve bude upečatljivije ovo će Lebronu Džejmsu biti prvi put posle 14 godina da neće igrati u plej-ofu. Malo ko je to očekivao posle njegovog prelaska prošlog leta iz redova Klivlenda, ali i to se dogodilo.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: