Vučević odličan u porazu Orlanda, Toronto pregazio Boston

U noći između utorka i srede, odigrana su tri meča u okviru NBA lige i na sve tri je bilo izuzetno zanimljivo.

Izvor: SN

Sreda, 27.02.2019.

07:57

Vučević odličan u porazu Orlanda, Toronto pregazio Boston
Photo by Sarah Stier/Getty Images

Košarkaši Denver Nagetsa su na krilima Nikole Jokića savladali Oklahoma Siti Tander, a Nikola je pokazao zbog čega mu "Pepsi Centar" skandira "MVP, MVP".

Njujork Niksi su u svom "Medison Skver Gardenu" dočekali ekipu Orlando Medžika i savladali ih rezultatom 108:103, a najistaknutiji u tom trijumfu bili su rezervni igrači Niksa.

Mičel Robinson, koji je od strane Vojnarovskog nakon poslednjeg drafta najavljen kao "najveća krađa", ubacio je 17 poena, uhvatio 14 skokova i "zalepio" 6 blokada. Ovakvu statistiku sa jednog meča ruki sezone su imali još samo Ralf Sampson i Dejvid Robinson, pa njegov učinak dodatno dobija na značaju.

"On trenutno stvara istoriju. Svakim danom sve više napreduje i njegov uticaj na defanzivu ekipe je ogroman. On čuva bekove i blokira šuteve sa distance" , rekao je trener Njujork Niksa, Dejvid Fizdejl. Henri Elenson, momak koji je na desetodnevnom ugovoru, imao je 36 minuta i za to vreme ubacio 13 poena, skočio 9 puta i 5 puta je asistirao.

U poslednjih 30ak sekundi utakmice, bilo je izuzetno interesantno. Terens Ros je svojom trojkom doneo Orlandu prednost za koju se verovalo da će uspeti da održe do kraja, a onda je trojku uzvratio Alonzo Trir, a sa slobodnih bacanja prvu prednost Niksima donosi Mičel Robinson.

Nikola Vučević i Eron Gordon postsigli su po 26 poena, a najbolji su bili u drugoj četvrtini, jer je Orlando tada imao čak 16 poena prednosti, a dvocifrenu razliku su imali čak i u poslednjem kvartalu.

Orlando nastavlja svoju borbu za plej of, u kom nisu bili od sezone 2011/12, dok Niksi i dalje "tankuju" u želji za što boljom pozicijom na predstojećem NBA draftu.
Photo by Maddie Meyer/Getty Images
Toronto Reptorsi su savladali Boston Seltikse ubedljivim rezultatom 118:95 i nastavili juriš ka prvoj poziciji u Istočnoj Konferenciji.

Prva zvezda Toronta, Kavaj Lenard, ubacio je 21 poen, dok je jedan od lidera u trci za igrača koji je najviše napredovao - Paskal Siakam, ubacio je 25 poena uz 8 skokova.

"Zaključali smo ih malo više u odbrani. Imali smo nekoliko odličnih odbranjenih poseda, a čim uradimo tako nešto vrlo smo opasni u kontri", poručio je Siakam.

Primera radi, Seltiksi su u drugoj četvrtini imali identičan broj izgubljenih lopti, kao i ubačenih šuteva. Ponovo je Boston imao odlične partije svojih "igrača uloge" pošto je Markus Moris ubacio 17 poena, a njegov imenjak Smart, kao i Teri Rozir, imali su po 11 poena.

"Moramo da budemo mnogo više povezani kao tim. To nam je glavni zadak već duže vreme", rekao je trener Bostona, Bred Stivens.

Kajri Irving je za 28 minuta na parketu imao 7 poena, 5 asistencija i 4 skoka, a na komentare da Boston previše odmara u odbrani samo je kratko odgovorio da je više do trenera Stivensa nego do igrača, a kamere su tokom utakmice zabeležile interesantnu Kajrijevu reakciju na koš koji je njegov tim primio.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: