Džordž brojao do 45, drama pripala Reptorsima, Grifin isključen

U noći između petka i subote na programu je bilo devet utakmica, najzanimljivije je bilo u Juti i Torontu, ali ni ostali mečevi nisu bili "za bacanje".

Izvor: SN

Subota, 23.02.2019.

08:02

Džordž brojao do 45, drama pripala Reptorsima, Grifin isključen

Oklahoma Siti Tander je na svom parketu "Česapik Arene" savladala ekipu Jute Džez rezultatom 148:147 nakon dva produžetka, a heroj tog trijumfa je bio kandidat za MVP naslov, Pol Džordž.

Popularni "PG13" je ubacio 45 poena uz šut za pobedu u poslednjim sekundama.

Džordž je primio loptu na trojci, gde su ga Džo Ingls i Riki Rubio udvojili, a on je dva defanzivca veoma mudro razdvojio i preko centra, Rudija Gobera, pogodio "flouter" za trijumf Tandera. Džordž je pored 45 poena uhvatio 9 skokova i podelio je 7 asistencija, a iz igre je šutirao 17/34.

Njegov saigrač, Rasel Vestbruk, dodao je 43 poena uz 15 skokova i 8 asistencija, a utakmicu je zbog šest ličnih grešaka završio u poslednjem minutu prvog produžetka.

Na drugoj strani, popularni "Spajda" Donovan Mičel ubacio je 38 poena, a pratili su ga Rudi Gober sa 26 i 16 skokova, Derek Fejvors sa 24 poena i 11 skokova i Džej Krauder sa 20 poena i 8 skokova. Spektakl je čekao sve ljubitelje NBA košarke u Skotiabank Areni u Torontu, gde su domaći Reptorsi dočekali San Antonio Sparse. Ovo je bio prvi meč Demara Derozana otkako je trejdovan u zamenu za Kavaja Lenarda iz redova San Antonija.

Kavaj je ubacio 25 poena uz zakucavanje koje je doneo prednost, a kasnije i pobedu Torontu, dok je Derozan postigao 23 poena uz 8 asistencija, a Derozan je na video bimu dobio pre početka utakmice dobio i zahvalnicu od Reptorsa.

Toronto je slavio rezultatom 120:117, Lenard je 19 od svojih 25 poena ubacio u drugom poluvremenu.

"Večerašnji meč je bio kao da je plej of. Morali smo da grizemo tokom čitave utakmice da bismo tesno pobedili", rekao je Kavaj Lenard.

Pred sam kraj utakmice videli smo i srdačan pozdrav Laurija i Derozana, najboljih prijatelja iz Reptorsa, što je prepuna Skotiabank Arena dočekala sa oduševljenjem.

Paskal Sijakam je dodao 22 poena, Ibaka je zabeležio novi tripl dabl sa 13 poena i 15 skokova, dok je 17 dodao Deni Grin i s pravom nazvan "Iks faktorom " ovog duela.

U redovima Sparsa, istakao se Marko Belineli sa 21 ubačenim poenom, nekadašnji košarkaš Partizana, Davis Bertans, ubacio je 16, 15 je imao Mils, a 12 Rudi Gej uz 10 skokova. Minesota Timbervulvsi, savladali su Njujork Nikse u Medison Skver Gardenu rezultatom 115:104 i to bez prve zvezde, Karla Entonija Taunsa.

Karl Entoni Tauns je imao najduži niz odigranih utakmica, čak 303, a meč je bio prvi u karijeri koji je propustio zbog protokola o potresu mozga, nakon saobraćajne nesreće u kojoj je učestvovao u četvrtak.

Vulvsi su i bez njega slavili na ne baš zahtevnom gostovanju Niksima, a u tom njegovom odsustvu, najistaknutiji su bili Endru Vigins sa 17 poena i Entoni Toliver koji je sa klupe ubacio jedan poen manje.

"Oslanjamo se na bilo koga. Ko god pokaže bilo kakvu produktivnost mi to prihvatamo" , rekao je trener Minesote Rajan Senders. Rajan je inače sin pokojnog Minesotinog trenera, Flipa Sendersa.

Na drugoj strani, fantastična partija koju je odigrao Deandre Džordan nije prošla neopaženo. Zabeležio je novi dabl dabl sa 16 poena i 19 skokova, dok su mlade nade, Denis Smit Džunior, Alonzo Trir i Demijan Dotson imali 18, odnosno po 20 poena. Šarlot je bez većih problema savladao Vašington rezultatom 123:110, a sve to su izneli na krilima Kembe Vokera i Nikole Batuma.

Voker je imao sjajno veče sa 27 poena i 11 asistencija, dok je Batum ubacio 20, samo poen manje od ličnog rekorda ove sezone.

"To sam bio ja" , rekao je nasmejani Batum nakon utakmice.

Trener Šarlota, Džejms Borego, ubacio je Batuma u startnu postavu umesto uobičajenog Džeremija Lemba, koji nije nastupio zbog povrede, a prethodne 54 utakmice je proveo u startnoj petorci.

Što se tiče Vašingtona, trener ekipe, Skot Bruks, uradio je nešto što inače ne radi – Bredli Bil je igrao 41 minut iako i u noći između subote i nedelje, Vizardsi imaju nastup.

Bil je imao 46 poena, od čega 20 u prvom poluvremenu, Bobi Portis 12 uz 12 skokova, a Džef Grin 16 poena.
Photo by Streeter Lecka/Getty Images
Indijana Pejsersi su lako pobedili oslabljene Pelikanse rezultatom 126:111. Jedna od najboljih defanzvinih ekipa lige nije imala mnogo problema sa ekipom Nju Orleansa, koja redukuje minute svojim prvim zvezdama, Entoniju Dejvisu i Džruu Holideju.

Šeik Dialo je bio glavna atrakcija sa 16 poena i 18 skokova, dok su Holidej i Dejvis imali 14 odnosno 15 poena,.

Vesli Metjuz i Bojan Bogdanović postali su glavni poenteri u Indijani nakon povrede Viktora Oladipa, pa su imali 24 odnosno 20 poena.

Orlando Medžik ostaje u borbi za doigravanja uprkos tesnom porazu od Čikaga na svom parketu, rezultatom 110:109. Nije Orlandu pomogla ni sjajna partija Nikole Vučevića sa 19 poena i 13 skokova, kao ni 22 poena francuskog reprezentativca, Evana Furnijea.

Zek Levin i Lauri Markanen predvodili su poentere Čikaga, sa 22 odnosno 25 poena, dok su Robin Lopez i Oto Porter imali 18, tj 17 poena.

Upravo je pomenuti Markanen svojim poenima sa linije za slobodna bacanja doneo trijumf Bulsima.
Photo by Jonathan Daniel/Getty Images
Još jednu dramatičnu utakmicu smo gledali u Atlanti, gde su Detroit Pistonsi izašli kao pobednici rezultatom 125:120, a Atlantin ruki Tre Jang je blistao sa 30 poena i 10 asistencija, dok je živa legenda košarke, Vins Karter, završio utakmicu sa 16 poena.

Redži Džekson i Andre Dramond su zaista bili sjajni. Džekson je imao 32 poena, rekord karijere, dok je Dramond dodao 26 uz čak 21 uhvaćen skok, ali je sve nekako ostalo u senci poteza Blejka Grifina.

Blejk Grifin je ponovo pokazao svoj temperament i zaradio isključenje nakon burne reakcije, a ovaj potez izazvao je dosta buke u američkoj javnosti, pogledajte sami između ostalog. Los Anđeles Klipersi su savladali ekipu Memfis Grizlisa rezultatom 112:106 u Tenesiju, a najzaslužniji za ovaj trijumf su bili italijansko krilo i američki krilni centar – Danilo Galinari i Montrez Herel.

Popularni "Galo" ubacio je 23 poena, od kojih je 10 došlo u poslednjoj deonici, dok je Herel imao 30 poena, što je rekord njegove karijere (sinoć ga je izjednačio).

"Samo sam čitao odbranu, a mom timu je bilo potrebno da budem agresivan", rekao je Galinari.

Memfis je na ovom susretu bio bez svog rukija, Džerena Džeksona, koji će zbog povrede desnog kvadricepsa odsustvovati izvesni period.

Istakli su se "maskirani heroj" Majkl Konli sa 25 poena, zatim Žoakim Noa i Ejveri Bredli koji su postigli 22 odnosno 17 poena.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: