Legendarni Don Nelson se opustio: Malo sam pušio travu

Jedan od najuspešnijih trenera u istoriji NBA lige, čovek koji je u karijeri pobedio na najviše utakmica, ukupno 1335, predstavio je svoj novi imidž.

SNIzvor: B92
Podeli
Ronald Martinez /Allsport
Ronald Martinez /Allsport

Na konferenciji za novinare nakon utakmice između Golden Stejt Voriorsa i Sakramento Kingsa, pojavio se i čovek sa najvećim brojem pobeda u istoriji NBA lige – Don Nelson.

Nelson je nekada trenirao Golden Stejt, bio je trener Voriorsa tokom one čuvene "Run TMC" (Ran Ti Em Si) ere, koju su predvodili Tim Hardavej, Mič Ričmond i Kris Malin. Upravo ta ekipa Voriorsa je igrala izuzetno atraktivnu košarku, sa mnogo trčanja tranzicije, sa mnogo šuteva za tri poena i sa mnogo ubačenih koševa.

Neki ljudi kažu da su Voriorsi "kompletirali" njegovu ideju tek nakon dolaska Karija, Durenta, Tompsona, Grina i ostalih...

Sedamdesetosmogodišnji Nelson, na konferenciji se pojavio sa potpuno novim imidžom, pa je mnogima trebalo par sekundi da povežu ime i lik.

"Pušio sam malo trave. Nikada nisam pušio dok sam bio igrač ili trener, pa je sve to i dalje novo za mene. To radim sada i potpuno uživam u tome, pogotovo što je sada legalno, za razliku od prošlosti". rekao je Don Nelson.

Prošle godine, Nelson je u interjvuu za "Njujork Tajms" izjavio kako sam uzgaja marihuanu i da joj je dao ime "Neli Kuš".

"Uh, to je sjajno. Nazvao sam je Neli Kuš, to vam je neki miks stare škole i hindu kuša, to je indijski hašiš koji je jedan čovek pomešao sa ovdašnjom marihuanom pa smo dobili Neli Kuš."

Don Nelson sa glumcima Vudijem Herelsonom, Ovenom Vilsonom i Vilijem Nelsonom ponekada igra poker, a Neli Kuš je čest "gost" tih partija i zadatak mu je da popravi raspoloženje.

strana 1 od 45 idi na stranu