Lebronove prinudne mere: Plej-of nivo igre – aktiviran

Lebron Džejms potpuno se posvetio napadu na plej-of sa Los Anđeles Lejkersima.

Izvor: AK

Četvrtak, 21.02.2019.

12:25

Lebronove prinudne mere: Plej-of nivo igre – aktiviran
Foto: Getty Images

Džejms kaže da je "uključio" svoj plej-of nivo igre ranije nego uobičajeno jer su "jezeraši" trenutno deseti na Zapadu.

Očekuje nas izuzetno dramatična završnica regularnog dela sezone jer 25 utakmica pre kraja samo osam pobeda deli ekipe na pozicijama 4-13 na Zapadu.

Lejkersi su trenutno na učinku 28-29, na četiri pobede od osmoplasiranog gradskog rivala Klipersa. Osim toga, "jezeraši" imaju statistički četvrti najteži raspored do kraja sezone, pa je Lebron odlučio da već posle Ol-star pauze podigne nivo igre.

"Aktiviran je plej-of sistem", rekao je Džejms posle treninga u sredu, a uoči duela sa Hjuston Rokitsima, "Biću malo drugačiji, nešto ranije nego što sam to bio prethodnih godina".

Džejms je igrao u poslednjih osam NBA finala, a u 13 poslednjih sezona je učestvovao u plej-ofu. Njegovi timovi (Klivlend i Majami) su u tom periodu uglavnom bili lideri konferencije, pa je sada u potpuno nepoznatim okolnostima.

"To je naš posao, to je naš cilj – plasman u plej-of. To nam je cilj od početka sezone, i dalje je. Radimo na svom putu ka tome", dodao je Lebron, "Moj nivo igre mora biti visok. Nažalost po mene, jer ne volim da to radim ovako rano".

Džejms u svojoj prvoj sezoni u "Stejpls centru" prosečno beleži 26,8 poena uz 8,6 skokova i 7,6 asistencija po utakmici.

Lejkersi su propustili plej-of u prethodnih pet sezona, što im je najduži niz u istoriji franšize.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: