Divac: Plej-of u Sakramentu – tada kreće "zemljotres"

Vlade Divac, generalni menadžer Sakramento Kingsa, rekao je kako bi voleo da ekipa ove sezone oseti ukus plej-of košarke.

Izvor: PT

Četvrtak, 14.02.2019.

17:17

Divac: Plej-of u Sakramentu – tada kreće
Photo by Roberto Serra/Iguana Press/Getty Images

Kada bi se delila nagrada za tim koji je najviše napredovao u odnosu na prošlu takmičarsku godinu, Kingsi bi bili glavni favoriti da je osvoje.

Sakramento gradi nešto posebno u Kaliforniji i posle dugo godina imaju dobre šanse za plej-of. Velike zasluge za tako nešto idu i Divcu koji je u poslednje vreme povukao neke sjajne poteze.

"Voleli bi da uđemo u plej-of. Navijači sada konačno veruju. Ali, rekao sam svojim igračima da je ovo još nije ništa. Treba osetiti plej-of u Sakramentu. Meni je bio neprocenjiv osećaj kada sam prolazio kroz tunel Arko arene, tada zemljotres kreće... Tako da želim da to moja 'deca' osete, to je momenat kada će oni rasti", rekao je Divac za "The Athletic".

Proslavljeni srpski košarkaš istakao je i da će plej-of samo ubrzati proces podizanja franšize. Sakramento se trenutno nalazi na sedmom mestu sa skorom od 30 pobeda i 27 poraza, i ispred njih nalaze se Klipersi sa dve pobede više.

Ipak, očekuje se da Klipersi popuste na kraju sezone jer im se ne isplati da uđu u plej-of, pošto onda neće imati pika prve runde (u tom slučaju ide Bostonu). Ekipa iz Los Anđelesa pokušaće da dovede Entonija Dejvisa i zbog toga im je pik važnije od doigravanja.

Najveći konkurent Kingsima biće Los Anđeles Lejkersi, dok će tu pokušati da se umešaju i Minesota Timbervuvlsi, kao i Dalas Maveriksi. Kingsi u plej-ofu nisu igrali 12 sezone i ove godine imaju veliku šansu da vrate Kingse tamo gde im je i mesto.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: