Jokić blesnuo protiv Majamija za prekid serije poraza

Košarkaši Denvera savladali su u noći između ponedeljka i utorka u "Pepsi centru" ekipu Majamija sa 103:87.

Izvor: Z.K.

Utorak, 12.02.2019.

08:39

Jokić blesnuo protiv Majamija za prekid serije poraza
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Posle tri poraza na strani u poslednja četiri meča, Nagetsi su se konačno vratili pred svoje navijače i prekinuli seriju poraza, a u glavnoj ulozi ponovo je bio Nikola Jokić.

Srpski košarkaš je prikazao još jednu odličnu partiju, zabeležio je 38. dabl-dabl učinak u dresu Nagetsa sa 23 poena, 12 skokova i četiri asistencije. Igrao je 36,5 minuta.

Denver je na kraju prve četvrtine imao osam poena prednosti (35:27), ali je na poluvremenu razlika bila svega pet poena, 54:49.

Međutim, Denver se odlepio od gostiju sa Floride u trećoj četvrtini, razlika je bila dvocifrena već na isteku iste (83:70), tako da je u posednjoj četvrtini bilo pitanje samo kako sačuvati prednost.

Trener Denvera Majkl Maloun je proteklih dana kritikovao svoje perjanice kako su pomalo "lenji u odbrani", međutim, ovog puta su bili znatno bolji, o čemu svedoči i za NBA relativno nizak broj poena gostujuće ekipe.

"Mislim da su momci jako dobro razumeli da posle tri poraza u nizu, brojke koje smo imali nisu bili ni blizu standarda koje smo postavili u prethodnom delu sezone. Odbrana počinje na lopti. Naši bekovi su uradili dobru stvar time što su uradili sve da protivnički igrači u ranoj fazi napada osete naše prisustvo", izjavio je Maloun. Kada je reč o Jokiću on je bio odličan ne samo pod košem već i sa distance, o čemu svedoči da sva je pogodio sva tri šuta za tri poena. Ponovo je bio pokretač svih akcija Nagetsa, ulivao je samopouzdanje saigračima koji su ga veoma dobro pratili.

Poput Jokića, Malik Bizli je takođe završio susret sa 23 poena uz dve asistencije, dok je Monte Moris postigao 17 poena uz tri skoka i sedam asistencija. Majson Plamli je dodao 11 poena uz osam skokova i tri asistencije, a Džamal Marej deset poena uz pet asistencija i skok.

Kod Majamija, Džastis Vinslou je postigao 15 poena, Džejms Džonson poen manje, dok je Džoš Ričardson susret završio sa 12 poena i osam asistencija. Keli Olinik i Dion Vejters su postigli po 11 poena.

Posle ovog susreta, Denver ima skor 24-4 pred svojim navijačima, a Maloun će uskoro biti na slatkim mukama. Sva tri beka su pružili dobre igre, a uskoro se na teren vraćaju i Ajzea Tomas i Geri Haris.

"Biće to lep problem za mene. Naša timska dubina jer nešto što može da napravi problem drugim ekipama, a pokazali smo da možemo da dobijemo i kada igramo sa niskom postavom. Videćemo kako ćemo dalje, neka oni prvo ozdrave, posle ćemo utvrditi koja je najbolja postava", rekao je Maloun.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: