"Jokić će biti najbolji srpski košarkaš svih vremena"

Srpski košarkaški menadžer Miško Ražnatović rekao je da je Nikola Jokić na putu da bude najbolji srpski košarkaš svih vremena.

LN/PTIzvor: B92
Podeli
StarSport
StarSport

* Ražnatović: Verujem da će Jokić zaigrati za Srbiju u Kini

Ražnatović je pričao o Jokićevom pozivu na NBA Ol-star, reprezentaciji Srbije i drugim stvarima u ekskluzivnom intervjuu za novinarku Saru Milićević.

Ražnatović je istakao da je veoma srećan zbog poziva na prestižnu Ol-star utakmicu Nikoli Jokiću, koji će biti prvi srpski igrač posle 15 godina koji je dobio tu čast.

"Mene je možda najviše obradovala ta vest. U prvom trenutku je bio čudan osećaj, očekivali smo to, ali kada se vest pojavila... Veliko zadovoljstvo i sreća", rekao je Ražnatović za TV Prva.

Miško je otkrio kakva je bila Nikolina reakcija kad je saznao da je i zvanično izabran među rezerve tima Zapada.

"Neposredno nakon toga, pričali smo 10-15 minuta. Njegova reakcija je bila kao ista onakva kakva i na druge stvari u životu. Mladi bi rekli - kul. Prilično smireno, naravno zadovoljno i srećno, ali rekao je da u tom trenutku nije još nije svestan svega što se dešava. Ja verujem kada dođe tamo, u Šarlot, i kada se suoči sa svim tim zvezdama i bude u društvu, da će tek onda postati svestan onoga šta je uradio", dodao je Ražnatović.

Srpska košarka je u istoriji imala neke veoma kvalitetne i priznate košarkaše, ali Ražnatović veruje da će Jokić biti najbolji.

"Mislim da je Nikola na pragu da dobije tu kvalifikaciju, najboljeg srpskog košarkaša svih vremena. Naravno tu su velikani u borbi za to mesto, kao što su Peđa Stojaković i Vlade Divac, ali imajući u vidu da njemu predstoji još nekih desetak godina NBA karijere, a da je u ovom trenutku oborio mnoge rekorde, ne samo srpskih, već i NBA igrača... Zaista mislim da će po okončanju njegove NBA karijere ponetiti tu titulu – najboljeg srpskog košarkaša svih vremena".

Za kraj, Ražnatović je rekao da veruje da će centar Denvera predstavljati reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu u Kini 2019. godine.

"Ta šansa je više nego realna i mislim da sve te izjave koje su se pojavljivale u nekoj negativnoj reakciji krajnje preuranjene jer o se nikakva odluka nije donela, niti se puno pričalo o tome... Ali ja se nadam da će Nikola igrati u Kini", zaključio je Ražnatović.

strana 1 od 45 idi na stranu