Dalas će opet biti silan – Porzingis kod Dončića!

Dalas Meveriksi blizu su stvaranja tima koji bi u narednim godinama mogao da dominira u NBA ligi.

Izvor: AK

Četvrtak, 31.01.2019.

22:10

Dalas će opet biti silan – Porzingis kod Dončića!
Foto: Getty Images

Kako prenosi ESPN, Mevsi su dogovorili sa Njujork Niksima dolazak jednog od najboljih visokih igrača lige Kristapsa Porzingisa.

Porzingis u NBA karijeri ima prosek od 17,8 poena uz 7,1 skokova, a s obzirom na igre Luke Dončića u debitantskoj sezoni u Dalasu, jasno je koliko bi Mevsi profitirali dolaskom Letonca.

U ovaj "blokbaster" trejd će biti uključena petorica igrača – Dalas će uz 23-godišnjeg Porzingisa dobiti Kortnija Lija i Tima Hardaveja Džuniora, dok će Niksi od Mevsa dobiti Deandrea Džordana, Denisa Smita, Veslija Metjuza i pika na draftu.

Porzingis je bio četvrti pik na draftu 2015, a bio je u sjajnoj formi uz prosek od 22,7 poena, 6,6 skokova i 2,4 blokade po meču pre nego što je pokidao prednji ukršteni ligament kolena sredinom prošle sezone.

Bez Letonca su Niksi postali jedan od najgorih timova lige, pa su trenutno na učinku 10-40, a užasa atmosfera u timu koja je kulminirala nezadovoljstvom Enes Kantera minuzažom kod trenera Fizdejla, te javnim kritikovanjem Hardaveja od strane rukija Alonza Trira da je kriv za poraz od Hjustona, naterali su Porzingisa da izrazi zabrinutost za budućnost organizacije pa je istakao želju za trejdom.

Sada čekamo drugi "blokbaster" u kojem će Entoni Dejvis promeniti sredinu, a za centra Nju Orleans Pelikansa zainteresovani su pre svih Los Anđeles Lejkersi i Boston Seltiksi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: