Jokić "nosio" Denver do istorijskog preokreta

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su Memfis Grizlise 95:92 u meču koji će ostati zapisan u istoriji tima iz Kolorada.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Utorak, 29.01.2019.

08:25

Jokić
Foto: Tanjug/AP Photo/Brandon Dill

Nagetsi su predvođeni Nikolom Jokićem napravili najveći preokret u istoriji franšize nadoknadivši čak 25 poena zaostatka na gostovanju u Tenesiju.

Jokić je u duelu sa jednim od najboljih centara lige Markom Gasolom postigao 24 poena (10/20 iz igre) uz 5 skokova, 4 ukradene lopte i 3 asistencije, a njegovim košem 29 sekundi pre kraja Denver je preokrenuo na 93:92.

Usledila su dva promašaja Kajla Andersona koji pravi dva ofanzivna skoka, ali posle drugog izlazi van terena, pa faulira Gerija Herisa kojia sa linije za slobodna bacanj 2,5 sekundi pre kraja "overava" pobedu Nagetsa.

"Jednostavno nismo odustali. To govori nešto o ovom timu. Mi ne želimo da odustanemo. Borili smo se", rekao je Jokić posle meča.

Jokića je najbolje pratio Vil Barton sa 20 poena uz 5 skokova, 18 je dodao Malik Bizli, dok je Heris ubacio 11 (4/11 iz igre).

Grizlise je predvodio pomenuti Španac Gasol sa 28 poena i 9 skokova, ali je imao i 7 izguboljenih lopti. Majk Konli je postigao 23 poena uz 11 asistencija.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

122 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: