"Volim kada Jokić koristi emocije, on je naš najbolji igrač"

Trener Denver Nagetsa Majkl Maloun pohvalio je svog najboljeg igrača Nikolu Jokića.

LNIzvor: B92
Podeli
Foto: YTSS@Denver Stiffs A Nuggets Basketball Blog
Foto: YTSS@Denver Stiffs A Nuggets Basketball Blog

Trener Nagetsa je, posle poraza od Jute, istakao da je njegova ekipa zaigrala bolje posle sukoba Derika Fejvorsa i Mejsona Plamlija.

"Definitivno smo se borili, ali to bi trebalo da se podrazumeva, nezavisno od protivnika. Sviđa mi se kako smo igrali posle sukoba Fejvorsa i Plamlija. Sviđa mi se kako smo igrali, iako je sve bilo protiv nas", rekao je Maloun.

Što se tiče sukoba, izvori iz NBA lige su naveli da je moguće da Nikola Jokić bude kažnjen jer je, navodno, sa klupe pokušao da uđe na teren, što je zabranjeno.

"Nisam to dobro video, ali mislim da su se naši treneri pobrinulo o tome da niko sa klupe ne uđe na teren. Žao mi je što se taj incident desio. To je de NBA, dešava se. Možda bismo se 'probudili' na vreme da se to desilo ranije", dodao je trener Nagetsa.

Maloun kaže da voli da vidi da Jokić igra ponesen emocijama.

"To volim (da Nikola koristi emocije u igri), želimo da budemo tim koji ima čvrstinu. Postoji tanka linija između čvrstine i 'prljave' igre, a niti smo mi 'prljava' ekipa niti su oni. Odlično je kada Nikola igra ponesen emocijama. Svi znaju da je on naš (Denverov) najbolji igrač, tako da naravno da će ga 'napadati', ali mislim da se on veoma dobro snalazi sa pritiskom", jasan je Maloun.

strana 1 od 40 idi na stranu