Umalo tuča Jute i Denvera, maestralni Jokić nedovoljan za pobedu

Košarkaši Jute savladali su Denver na svom terenu sa 114:108 u poslednjoj utakmici noćašnjeg programa u NBA ligi.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.01.2019.

07:07

Umalo tuča Jute i Denvera, maestralni Jokić nedovoljan za pobedu
Foto: Tanjug/AP Photo/Rick Bowmer

Džezeri su ostvarili osmi uzastopni trijumf nad Nagetsima u Solt Lejk Sitiju, bez obzira što je ekipa Majka Melouna jedna od najboljih u ligi.

Duel u "Vivint Smart houm areni" bio je veoma buran, delom i zbog toga što su sudije dozvolile mnogo kontakata u reketu, pa je u finišu prve četvrtine došlo do sukoba koji je mogao da preraste u opštu tuču.

Derik Fejvors i Mejson Plamli zakačili su se nakon jednog duela pod košem i usledila je velika gužva. Malo je falilo da se igrači potuku, ali su na kraju ipak razdvojeni, dok su Fejvors i Plamli zaradili isključenja. Srpski košarkaš Nikola Jokić je u tom trenutku bio na klupi, ustao i prišao mestu dešavanja, ali nije učestvovao u guranju. Ipak, američki mediji pišu da postoji mogućnost da i pored toga bude suspendovan za sledeću utakmicu.

Jokić je i sam bio nervozan, zbog čega se krajem poluvremena unosio u lice Dže Krauderu, a "Grumenju" nije pomogla ni njegova nova sjajna partija.

Urpkos tome što je imao problem sa ličnim greškama i gotovo celu četvrtu četvrtinu odigrao sa pet faulova, završio je susret sa 28 poena (10-21 iz igre, 1-7 za tri, 7-7 penali), uz 21 skok, 6 asistencija, 2 ukradene lopte i jednu blokadu.

Ono što posebno daje na značaju ovakvoj partiji jeste da je ogroman broj poena i uhvaćenih lopti ostvario u direktnom duelu sa Rudijem Goberom, kao i to da je bio igrač koji je u finišu doneo priključak ekipi, ali snage za povratak nije bilo. Njega je najbolje pratio Vil Barton sa 22 poena, 9 skokova i 5 uspešnih asistencija, dok je Geri Heris dodao 16. Podbacio je Džamal Mari koji je meč završio samo 9 poena i 3 asistencije.

Nagetsi nisu imali rešenja za neverovatnog Donovana Mičela. Najbolji igrač Jute postigao je 35 poena uz po 6 skokova i asistencija, a pogodio je i šest trojki iz deset pokušaja. Riki Rubio mu je pomogao sa 17 poena, dva više od spomenutih Kraudera i Gobera, koji je dabl-dabl kompletirao sa 10 uhvaćenih lopti.

Denver je poražen drugi put u poslednje četiri utakmice, ali je siguran na drugom mestu Zapadne konferencije sa 31 trijumfom i 15 neuspeha.

Juta se nalazi četiri mesta niže na tabeli sa skorom 27-22.

Tabela:

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: