"Džamal daje Nikoli, ja pomišljam – što nije šutnuo, napraviće korake"

Trener Denver Nagetsa Majk Maloun pohvalio je igru Nikole Jokića protiv Majami Hita, ali je u prvi plan ovog puta istakao drugog igrača.

Izvor: MLJ

Sreda, 09.01.2019.

16:30

Getty images

Jokić je imao 29 poena, 11 skokova i deset asistencija čime je upisao četvrti tripl-dabl sezone i 20. u karijeri, ali je Tori Krejg odradio lavovski posao u odbrani.

Nagetsi su tek u poslednjim sekundama uspeli da pobede Majami flouterom Jokića i slobodnim bacanjima Mareja 103:99.

"Uvek igraju jako, mnogo duguju toj kulturi, Pet Rajli je tu već dugo vremena. Agresivno, fizički jako su igrali i mi smo uspeli da ispratimo. Protiv tima koji igra na vrlo visokom nivou", rekao je posle utakmice Maloun.

Prokomentarisao je i šut za pobedu Nikole Jokića koji je flouterom "presudio" Majamiju, iako je centar Denvera ispred sebe imao Bama Adebaja, koji ga je tokom meča dobro čuvao.

"Zanimljiv je, potez pre toga, Džamal pronalazi Nikolu i ja se pitam – zašto nije šutnuo, napraviće korake. Međutim, Džamal pravi vrlo lep pas i Nikola uspeva da završi. Adebajo je zaslužio pohvalu, odlično ga je čuvao i ono je bio vrlo težak šut",
ističe Maloun.

Tori Krejg je po njegovom mišljenju bio najkorisniji na utakmici, jer je 24 sata pre toga jurio po terenu Džejmsa Hardena, pa dobio minute startera i maksimalno ih iskoristio.

"Nikola je večeras imao tripl-dabl, ali je Tori Krejg bio MVP. Trej Lajls je pogodio važne šuteve, ali Tori Krejgova odbrana... čuvao je sve igrače i njegovi skokovi, bio je svuda na terenu i ponosan sam na njega... Jedanaest poena, 16 skokova, četiri asistencije, tri od sedam trojke - šta Tori nije radio? Imam osećaj da svaki put kada bismo ga rotirali da čuva drugog igrača, taj bi rekao – čoveče, ovaj je baš trn u d***tu",
kaže Maloun.

Trener Denvera svestan je da tim mora da pobeđuje i na strani, što prošle godine nije dovoljno radio i ostao je bez plej-ofa. Ove sezone, "grumenje" drži prvo mesto na Zapadu sa skorom 27-12.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: