Klipersi slavili u Arizoni, Bobi na klupi, Teo van tima

Košarkaši LA Klipersa slavili su pobedu na gostovanju Finiksu,121:111. Tim našeg trenera Igora Kokoškova zabeležio je peti uzastopni poraz kod kuće.

Izvor: Z.K.

Subota, 05.01.2019.

08:39

Klipersi slavili u Arizoni, Bobi na klupi, Teo van tima
Photo by Harry How/Getty Images

Ponovo nismo videli srpske košarkaše u timu iz Los Anđelesa. Boban Marjanović nije dobio šansu da uđe u igru sa klupe, a Miloš Teodosić je izostavljen deveti meč zaredom.

Klipersi su slavili i to pre svega zahvaljujući boljoj igri u prve dve četvrtine. Finiks je ponovo bio očajan na startu, prvu četvrtinu su izgubili sa 38:19.

Na poluvremenu,razlika je bila 24 poena u korist LA Klipersa, ali u nastavku, Sansi su zaigrali nešto abolje, ali nedovoljno da bi napravili rezultatski preokret.

Na kraju, u timu pobednika čak šestorica košarkaša imali su dvocifren učinak. Danilo Galinari je postigao 21 poena uz sedam skokova i šest asistencija, takođe i Lu Vilijams je uspeo da pogodi isti broj poena uz tri skoka i četiri asistencije.

Marćin Gortat je postigao 18 uz 13 skokova, Tobijas Heris i Patrik Beverli po 16 poena, a Montrezl Harel 15 poena. Kod Finiksa, Devin Buker je postigao 23 poena, Ti Džej Voren 20, a Ričaun Holms 16. Portland je kod kuće poražen od Oklahome sa 109:111. Ekipe su se smenjivale u vođstvu, bilo je popriličnoi neizvesno, da bi u poslednjoj četvrtini sve bilo prelomljeno kad je Oklahoma na dva minuta pre krajas stigla na plus osam (101:109).

Uspeo je Portland da do kraja unese neizvesnost, stigli su na koš minusa, ali nisu imali dovoljno vremena za novi preokret.

Kod Blejzersa, odličnu partiju prikazao je Jusuf Nurkić koji je postigao 22 poena uz osam skokova i asistenciju. Poen više postigao je Demijan Lilard, koji je tome dodao i osam asistencija.

U pobedničkom timu, briljirali su Pol Džordž i Rasel Vestbruk. Džordž je postigao 37 poena uz osam skokova, dok je Vestbruk imao 31 poen, devet skokova i sedam asistencija.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: