Ništa bez Lebrona, Marjanoviću i Klipersima derbi Los Anđelesa

Košarkaši LA Klipersa slavili su u gradskom derbiju Los Anđelesa protiv Lejkersa, 118:107.

Izvor: Z.K.

Subota, 29.12.2018.

08:54

Ništa bez Lebrona, Marjanoviću i Klipersima derbi Los Anđelesa
Photo by Sean M. Haffey/Getty Images

Bio je to susret u kojem su Lejkersi igrali bez svoje prve zvezde, povređenog Lebrona Džejmsa koji je sa tribina mogao samo da posmatra novi poraz svojih kolega.

Pojavio se Lebron u hali sa plastičnom čašom sa crnim vinom i telefonom u ruci, pokazujući znake nervoze što ne može da igra. Evidentno je da ovo neće biti jedini propušteni meč za njega, a kako će se Lejkersi snaći, to je druga priča.

U odsustvu Džejmsa, Klipersi su iskoristili prednost i zabeležili pobedu koja će im svakako, mnogo značiti. Svoju deonicu od gotovo 13 minuta imao je i naš košarkaš Boban Marjanović koji je postigao četiri poena uz četiri skoka i asistenciju.

U timu pobednika, Lu Vilijams je postigao 36 poena uz sedam skokova, dok je Danilo Galinari završio susret sa dabl-dabl učinkom od 19 poena i deset skokova. Kod Lejkersa Kajl Kuzma je postigao 24 poena, uz osam skokova i pet asistencija, dok je Lonzo Bol postigao 19, a Brendon Ingram 17 poena.

Odlično veče imao je i Orlando u derbiju večeri na Istoku protiv Toronta (116:87). Blistao je Nikola Vučević koji je postigao 30 poena uz 20 skokova i osam asistencija, dakle bio je nadomak tripl-dabl učinka, ali svejedno, bio je igrač večeri.

Dalas je poražen od Nju Orleans Pelikansa sa 114:112. Teksašanima nije pomogla ni odlična partija Luke Dončića koji je susret završio sa 34 poena. Pogotkom za tri poena uz zvuk sirene ublažio je poraz Maveriksa, ali ti poeni su mu doneli rekord karijere.

Dončić je postao najmlađi igrač u istoriji NBA sa sedam pogođenih trojki na jednoj utakmici čime je nadmašio rekord D'Anđela Rasela.

Pelikansi su do trijumfa stigli pre svega zahvaljujući sjajnom Entoniju Dejvisu koji je postigao neverovatnih 48 poena uz 17 skokova.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: